Video: Radiohead op NOS Alive 2016

Radiohead

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Radiohead op NOS Alive 2016.

Volgende week zitten we in Duitsland voor Lollapalooza Berlin. Radiohead sluit hier de tweede editie van het festival af. Een band die in mei nog twee concerten in de Heineken Music Hall deed, maar die we verder dit jaar niet veel op de festivalweides hebben gezien. Ze staan wel op de geruchtenlijst voor volgend jaar. In deze lijst worden ook de kansen bekeken van andere geruchten zoals U2, Coldplay, Green Day, Pearl Jam, Foo Fighters, Arcade Fire en Gorrilaz.

Radiohead

Radiohead is een vijfkoppige band uit Oxfordshire, Engeland. Deze is in 1985 opgericht en de eerste single ‘Creep’ (1992) werd meteen een wereldwijde hit. Na het eerste album Pablo Honey volgden er nog acht anderen. Het laatste werk, A Moon Shaped Pool, stamt uit dit jaar. In de periode hiervoor heeft Thom Yorke in 2014 nog een soloalbum uitgebracht en een jaar ervoor met Atoms For Peace het album Amok gemaakt. Ook Jonny Greenwood is druk bezig geweest, hij bracht meerdere klassieke stukken uit waarmee hij ook op Best Kept Secret stond.

Festivalconcerten

Wil je meer genieten van legendarische festivalconcerten of je opwarmen voor de aankomende festivals? Check het Festileaks Youtube kanaal of abonneer je direct via de rode knop hieronder!%CODE1%