Green Day naar British Summer Time 2017

Green Day, Pinkpop
Photo: Frank Maddocks

Zojuist werd bekendgemaakt dat Green Day te zien is op het Londense British Summer Time Festival. Het Amerikaanse trio is op zaterdag 1 juli de headliner van het festival in Hyde Park.

De ticketverkoop voor de vijfde editie van British Summer Time start vrijdag 7 oktober, maar de volledige line-up van het festival laat nog even op zich wachten. Bij NME laat zanger Billie Joe Armstrong al weten ongelofelijk veel zin te hebben in het optreden:

“London in the summer, us and tens of thousands of fans having the biggest party in one of the world’s most legendary venues. We have the best year to look forward to and this has just made it extra special.”

Met de aankondiging van hun nieuwe album, dat vanaf 7 oktober te verkrijgen is, werden de geruchten over een Europese tour al flink op gang gebracht. Deze geruchten bleken waarheid te zijn, toen de band werd aangekondigd als eerste headliner voor de Duitse dubbelfestivals Hurricane en Southside 2017. Nu voegt het trio ook British Summer Time toe aan de tournee.

Green Day

Foto: Frank Maddocks
Foto: Frank Maddocks

De band rondom zanger Billie Joe Armstrong bestaat volgend jaar 30 jaar en bracht in die tijd 11 studioalbums uit. In 2012 was er nog het geflopte drieluik ¡Uno!¡Dos! en ¡Tré!, maar de punkrockers hadden vooral succes met kaskrakers Dookie en American Idiot. Nummers als ‘Boulevard of Broken Dreams’, ‘Basket Case’ en ‘Holiday’ zijn ondertussen uitgegroeid tot ware festivalanthems die tijdens concerten door tienduizenden mensen meegezongen worden.

Green Day komt deze week met een nieuw album: Revolution Radio ligt op 7 oktober 2016 in de schappen. De Amerikaanse punkrockhelden maken er de laatste jaren een gewoonte van om na de release van een nieuw album ook de Europese festivalweides plat te spelen. Zo speelden ze in 2013 na de release van ¡Uno!¡Dos! en ¡Tré! op onder andere Pinkpop, Rock Werchter en Rock am Ring. Waar zien we Green Day nog allemaal terug in 2017?

Kun je niet wachten op het nieuwe album? Bekijk hieronder alvast de video voor het gelijknamige nummer ‘Revolution Radio’.