Onder meer Katy Perry en Taylor Swift onder mogelijke pop-headliners 2017

Sziget
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

We zien het weer steeds vaker, pop-headliners op festivals. Nieuwe albums of tourplannen zijn uitstekend materiaal om de geruchten over mogelijke festivaloptredens te voeden. Onder meer Taylor Swift en Katy Perry komen in aanmerking voor de geruchtenlijst voor het aankomende festivalseizoen.

VividSeats publiceerde onlangs een lijst met artiesten die mogelijkerwijs volgend seizoen weer gaan touren. Hoewel het hier in eerste instantie om concerttours gaat, is het niet ondenkbaar dat de genoemde acts hun tourseizoen iets willen verlengen, dan wel onderbreken, om zo een aantal festivals mee te kunnen pakken. Dit zijn de mogelijke pop-headliners van 2017:

Katy Perry

Katy Perry

Deze Amerikaanse popster laat haar fans al geruime tijd wachten op nieuw materiaal. Al sinds 2013, om precies te zijn, toen haar kaskraker-album Prism verscheen. Maar Perry heeft aangegeven dat ze druk in de weer is met haar nieuwe album. Een releasedatum is er echter nog niet. Wél lijkt een Perry-tour voor 2017 in de maak, gezien haar uitlatingen op twitter. Zien we Katy Perry ook terug op de Europese festivalweides?

Taylor Swift

Taylor Swift
Taylor Swift

Hoewel haar 1989-tour nog maar net achter de rug is, kan het zo maar zo zijn dat Taylor ook volgend jaar de wereld rond gaat. Het is namelijk haar goede gewoonte geworden om plusminus om de twee jaar in de herfst een nieuw album uit te brengen. Ook Vogue gelooft wel in een mogelijk surprise-album eind deze maand. Swift gaf eerder aan zich eventjes terug te willen trekken uit de muziekwereld, maar liet tegelijkertijd doorschemeren dat ze ook zo maar met nieuw materiaal op de proppen kon komen. Er is in ieder geval weer genoeg ‘exen-materiaal’ om over te schrijven.

Bruno Mars

De goedlachse Hawaïaan neemt net als Katy Perry ruim de tijd voor een nieuw album. Het is bijna vier jaar geleden sinds Unorthodox Judebox verscheen. Gelukkig is er goed nieuws voor de fans: het nieuwe album is klaar! Over de releasedatum laat Bruno Mars ons nog in het ongewis, maar de eerste single ’24k Magic’ is al wel uit! Is dit alles ook de voorbode van een gloednieuwe (festival)tour?

Lady Gaga

Ook ‘Mother Monster’ is de laatste tijd weer volop in het nieuws en komt met nieuw materiaal. Gaga’s vijfde studioalbum Joanne is vanaf 21 oktober in de schappen te vinden, terwijl de eerste single ‘Perfect Illusion’ al een kleine maand uit is. Hoewel er van officiële tourplannen nog niks bekend is, gaan er geruchten over mogelijke festivaloptredens van deze extravagante dame. Zo schijnt Lady Gaga hoog op de wenslijst te staan van het Britse Glastonbury! We zullen nog even moeten afwachten of deze woorden ook worden omgezet in daden. Mocht dit het geval zijn, welke festivals zullen dan volgen?

Andere kanshebbers

Naast de vier uitgelichte namen, noemt VividSeats ook nog enkele andere namen voor een mogelijke tour in 2017. P!nk, Justin Timberlake en Lorde zouden ook zomaar eens volgend jaar wereldwijd te aanschouwen zijn. Hoort een van deze acts bij de headliners van 2017? De komende maanden wordt meer duidelijk!

Ook over de komst van deze acts kun je mee speculeren. Krijgen we het komende festivalseizoen een grote popact als headliner en waar is deze dan te zien? Laat weten wat jij denkt op het forum!