Nitzan (Drive Like Maria): ‘De show van The Last Shadow Puppets getuigt van groot showmanschap’

Foto: Kamiel Scholten

Het is weer tijd voor de ultieme afrekening. Zoals ieder jaar sluiten we het festivalseizoen af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivaloptredens van afgelopen zomer. Zie je door de bomen het bos niet meer? Festileaks vroeg een aantal experts om hun favoriete optredens met ons te delen. Nitzan Hoffmann, gitariste van Drive Like Maria, koos voor The Last Shadow Puppets op Pukkelpop.

“Er is tegenwoordig zoveel mogelijk qua visuals, maar The Last Shadow Puppets deden hier niet aan mee. Ik vind het gaaf dat een goede band met een goede set nog altijd het beste kan zijn. Gewoon twee sterke muzikanten die spelen met het publiek. Ik vond dat heel indrukwekkend en getuige van groot showmanschap.”

Twee hele sexy motherfuckers

“Ik had ze nog nooit live gezien, maar kende de nieuwe plaat redelijk. Ik ging er objectief en zonder verwachtingen heen. Ze speelden overdag en dat paste bij de sfeer. Ik heb echt staan genieten van begin tot eind, want het klopte helemaal. Die gasten spelen en zingen zó ongelooflijk goed. Ik vind het zelfvertrouwen dat van de show knalt echt heel chique. Het zijn gewoon twee hele sexy motherfuckers die een ongelofelijk goede set neerzetten. Ze hadden een fantastische band met strijkers mee. Je kon genieten van een show zonder al teveel poespas, wat heel fijn was. Ik had ze graag nog eens willen zien, het liefst in een zaal. Ondertussen staat de laatste plaat van Arctic Monkeys nog altijd op repeat.”

Dronken of niet?

“Velen vragen zich af of ze dronken zijn of dat het de act is. Op een gegeven moment zat Alex op een monitor alsof het een paard was, terwijl hij nog een slok van zijn drankje nam. Dan denk je echt ‘Gast, wat ben je aan het doen?’. Vervolgens pakte hij de microfoon en zette hij het nummer loepzuiver voort. Daar kun je alleen maar respect voor hebben. Nog los van het feit dat hij mooie liedjes schrijft. Zelf denk ik niet dat ze dronken waren. Backstage kregen we die indruk niet en het heeft het optreden niet in de weg gezeten. Het zijn gewoon hele relaxte gasten die doen wat ze willen.”

[mks_button size=”medium” title=”Naar de stempagina” style=”squared” url=”http://stem.festileaks.com/?front=9″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]