Paul McCartney haalt Neil Young het podium op tijdens Desert Trip

996
Paul McCartney
Foto: Bart Heemskerk

In Amerika krijgen de bezoekers van Desert Trip dit weekend het ene na het andere legendarische moment voorgeschoteld. Toen Paul McCartney Neil Young uitnodigde op het podium kon de avond helemaal niet meer stuk. Afgelopen vrijdag coverde The Rolling Stones ook al een nummer van The Beatles

Gisteren stonden Neil Young en Paul McCartney samen op het affiche van Desert Trip. De uitgelezen kans om ook eens samen op het podium te verschijnen. En zo gezegd, zo gedaan: tijdens het optreden van Paul McCartney beklom Neil het podium om drie nummers mee te spelen: ‘A Day in the Life’, ‘Give Peace A Chance’ en ‘Why Don’t We Do It in the Road’. Hoe dat er dan aan toe gaat? Nou zo:

https://www.youtube.com/watch?v=0MEbJw5Sado

The Rolling Stones coveren The Beatles

Hoewel Paul McCartney afgelopen vrijdag niet op Desert Trip te vinden was, waren de klanken van The Beatles wel te horen. The Rolling Stones zetten een nummer in van de “sort of unknown B-group that you might remember”, aldus de beschrijving van Mick Jagger. Hoe ‘Come Together’ klinkt als het gespeeld wordt door The Stones check je hier:

Desert Trip

Desert Trip wordt georganiseerd door de organisatie achter het grote Coachella. De line-up van het Amerikaanse festival bestaat uit acts met jarenlange ervaring. Het wordt dan ook al liefkozend OldChella genoemd. Desert Trip vond dit weekend plaats en komend weekend is de ‘herhaling’. Beide festifalweekenden presenteren dezelfde line-up. Op vrijdag staan Bob Dylan en The Rolling Stones op het programma en op zaterdag is het de beurt aan Neil Young en Paul McCartney. Het festival wordt afgesloten door The Who en Roger Waters.

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.