Desert Trip confirmed: The Stones, McCartney, Bob Dylan, The Who, Neil Young en Roger Waters op één festival

Gisteren lieten 5 van de 6 de artiesten al hints vallen dat het ging gebeuren, maar nu is het zeker: Niemand minder dan The Rolling Stones, Paul McCartney, Bob Dylan, The Who, Roger Waters en Neil Young staan dit najaar op een driedaags festival in Amerika: Desert Trip. 

Twee weken geleden lieten we al weten dat de organisators van Coachella werken aan een speciaal festival. Aanwijzingen van de artiesten op Facebook leken vervolgens het evenement te bevestigen. Het festival, omgedoopt tot ‘Oldchella’, gaat van 7 t/m 9 oktober plaatsvinden in Californië op hetzelfde terrein als Coachella en draagt de naam Desert Trip.

Op vrijdag openen Bob Dylan en the Rolling Stones het festival. Op zaterdag vinden we Neil Young en zijn band Promise of the Real, gevolgd door ex-Beatle Paul McCartney. The Who en voormaling Pink Floyd-bassist Roger Waters sluiten op zondag Desert Trip af. De prijs van een ticket voor alle drie de dagen start bij 399 dollar. Het duurste ticket is 1599 dollar, wat je daarvoor terugkrijgt is nog onbekend. Dagkaarten kosten 199 dollar. Op 9 mei gaan alle tickets in de verkoop om 10:00 lokale tijd, voor ons dus om 20:oo.

Eerder werd al bekend dat het gaat om volledige sets en niet kortere ‘festival-optredens’, optredens van twee tot drie uur zijn daardoor eerder regel dan uitzondering. Het predikaat “het grootste concert in de geschiedenis” is dan ook allesbehalve misplaatst. Volgens de geruchten strijken de artiesten 7 miljoen per act op.