Rammstein en meer naar Rock Am Ring 2017

Rammstein
Photo: R.P. Brown

Rock Am Ring heeft Rammstein weten vast te leggen voor de editie van 2017. Het is de derde headliner voor het Duitse festival. Eerder werd de komst van System Of A Down en Die Toten Hosen al bekendgemaakt.

Ook zijn Beatsteaks, Five Finger Death Punch, Alter Bridge, Genetikk, Thrice, Suicide Silence, Frank Carter & The Rattlesnakes en Slaves toegevoegd aan de line-up. Het complete affiche tref je hieronder:

Rock am ring line up

Rammstein werd lange tijd onmogelijk geacht voor de festivals van 2017. De band ging dit jaar al uitgebreid op tournee en deed onder andere Pinkpop, Rock Werchter en Hurricane/Southside aan. Vorige week was daar ineens het gerucht dat Rammstein in 2017 weer op festivals te zien is. Nu is er dan de bevestiging van Rock Am Ring. Volgen er nog meer festivals?

Rammstein

De grootste band van Duitsland laat in 2017 opnieuw van zich horen. Ondanks dat het laatste studioalbum van de mannen alweer dateert van 2009 is de band nog altijd een graag geziene gast op festivals. In 2016 gaf de groep rondom frontman Till Lindemann verpletterende headlineshows op Pinkpop en Rock Werchter. De explosieve shows van Rammstein blijven fantastisch om te zien. Volgend jaar gaat de band wederom op tournee in Europa. Waar hoop jij Rammstein te zien?

Rock Am Ring 2017

Foto: Don Crusio/Festileaks
Foto: Don Crusio/Festileaks

Rock am Ring vindt volgend jaar plaats van 2 tot en met 4 juni op het vliegveld van Mendig. Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar. Er zijn geen dagtickets te koop. Voor een combiticket inclusief camping betaal je €185,-. Voor meer informatie, check de site.

In 2016 had het festival te maken met ernstig noodweer. Op de eerste dag trokken er hevige onweersbuien over het festivalterrein en sloeg de bliksem in. Er vielen 71 gewonden. Het festival werd uiteindelijk afgelast en optredens van Black Sabbath, Bring Me the Horizon en Biffy Clyro konden geen doorgang vinden.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam