Video: Twenty One Pilots op Reading Festival 2016

Op het Festileaks YouTube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Twenty One Pilots op Reading Festival 2016.

Afgelopen dinsdag waren de mannen van Twenty One Pilots weer op de Nederlandse podium te vinden. Het dak werd eraf geblazen in een volledig uitverkochte Heineken Music Hall. Eerder deze maand werd de band al bekroond met de titel ‘Best Alternative’ en ‘Best Live Act’ tijdens de MTV EMA’s 2016 in Ahoy. Helaas staat er nog geen optreden gepland voor komend festivalseizoen. Maar niet getreurd, want hier is het volledige optreden van Twenty One Pilots op Reading Festival 2016.

Twenty One Pilots

In 2009 werd de alternatieve rockband Twenty One Pilots opgericht, toen ook met voormalig leden Nick Thomas en Chris Salih. Nadat de band flink in populariteit steeg in 2011, reizen Tyler Joseph en Josh Dun samen de wereld over. Met het uitbrengen van het vierde album, Blurryface (2015), braken de Amerikanen definitief door. Hitlijsten over de hele wereld werden gedomineerd door nummers als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’. Niet veel later verscheen ook de single ‘Heathens’, als soundtrack voor de film Suicide Sqaud. De muziekvideo van het nummer ontving binnen no time de MTV VMA Award voor beste video in het rockgenre.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat er nog komen gaat? Check dan het Festileaks YouTube-kanaal!