Advertisement

Liam Gallagher vertelt of we Oasis tracks kunnen verwachten bij zijn solo shows

Beste Festivalacts Aller Tijden
Foto door Kmeron via Flickr (CC)

Heuglijk nieuws deze week. Liam Gallagher, de voormalig frontman van Oasis, komt met solo shows naar de festivals! Dan is er natuurlijk maar één vraag: gaan we de legendarische Oasis tracks horen? 

Voor wie naast solo-werk ook de Oasis songs hoopt te horen, is er goed nieuws. Liam vertelde namelijk tegen NME om ook die tracks te gaan spelen in zijn liveshows.

“[The songs] belong to me as much as to [Noel],” he said.
“He wrote them, but I raised them.”

Liam grapt daarnaast dat het eerste nummer van zijn solo-set ‘Don’t Look Back In Anger’ zal worden. Het is het nummer waarin broer Noel voor het eerst de belangrijkste zangpartij had en waar hij altijd zijn High Flying Birds-sets mee afsluit.

Na Oasis startte Liam Gallagher met de band Beady Eye. Ondanks dat de band voor 80% uit oud leden van Oasis bestond, weigerden ze jarenlang die tracks te spelen. Later gaven ze er toch aan toe. Beady Eye bracht sinds haar oprichting twee albums uit, maar werd in 2014 opgeheven. Komend jaar is Liam Gallagher weer helemaal terug en neemt dus ook songs van Oasis mee tijdens zijn shows.

Liam Gallagher

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band tot één van de grootste die de aarde ooit gekend had. De eerste twee albums worden door vele gezien als een van de beste albums ooit gemaakt. De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. De band is klaar. De ene broer gaat door met zijn High Flying Birds en Liam start zijn nieuwe band Beady Eye. Na twee albums wordt ook daar in 2014 een punt achtergezet. Een solo-carrière is de nieuwste troef. En als dat niks wordt, Liam? “I will probably fuck off forever”.