Advertisement

Megadeth, Hatebreed, Architects en anderen naar Elbriot 2017

Megadeth
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Een lading mokerharde namen voor het Duitse Elbriot! Het festival maakt vandaag de komst van onder andere Megadeth, Hatebreed en Architects bekend.

Naast Megadeth, Hatebreed en Architects bevestigt het festival ook de komst van Trivium, Children Of Bodom, August Burns Red en Whitechapel. Elbriot vindt plaats in hetzelfde weekend als Lowlands en Pukkelpop. Lowlands en Pukkelpop verwelkomen elk jaar een aantal metalbands waardoor bovenstaande namen ook direct grote kanshebbers zijn voor deze festivals.

elbriot

Architects

De metalcoregiganten van Architects weten van geen ophouden. De band stond dit jaar op festivals als Rock Am Ring, Fortarock en Greenfield. In augustus overleed oprichter en gitarist Tom Searle. Waar veel mensen dachten dat dit weleens het einde van Architects kon zijn gaf de band nog een uitgebreide tournee in Europa. Ook in Amsterdam gaven de mannen acte de présence. Eerder dit jaar kwam het nieuwe album All Our Gods Have Abandoned Us uit. Een plaat die op veel lovende reacties kon rekenen en nu in veel jaarlijstjes te vinden is. In 2017 is Architects te zien op Jera On Air, Nova Rock en Download Paris. Zien we de Britten ook terug op Lowlands of Pukkelpop?

Elbriot 2017

Elbriot vindt plaats op 19 augustus 2017 in de Duitse stad Hamburg. Tickets voor het festival zijn inmiddels verkrijgbaar via de website van Elbriot. Voor een early-bird betaal je €45,90. Vorig jaar waren onder andere Slayer, Mastodon, Sabaton en Steel Panther te zien op het festival.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam