Opeth, Sum 41 en meer naar Download 2017

Download 2017 heeft zojuist een hele lading namen toegevoegd aan de line-up. Onder meer Good Charlotte, Opeth en Sum 41 zullen hun opwachting maken op Donington Park, Leicesterhire.

De drie bands maken deel uit van de maar liefst 25 nieuwe namen die het Britse festival zojuist heeft aangekondigd. Benieuwd welke acts er nog allemaal komen rocken op het Britse festival? De andere bands in alfabetische volgorde zijn:

[one_half]

 • Airbourne
 • Alter Bridge
 • Astroid Boys
 • Basement
 • Clutch
 • Coheed and Cambria
 • Crown The Empire
 • The Dead Daisies
 • DevilDriver
 • Exodus
 • Four Year Strong

[/one_half]

[one_half_last]

 • God Damn
 • Greywind
 • Issues
 • Knuckle Puck
 • Lost Society
 • Mastodon
 • Ministry
 • The One Hundred
 • Pierce The Veil
 • Red Fang
 • WAKRAT

[/one_half_last]

Begin november maakte de festivalorganisatie haar drie headliners al bekend. System Of A Down staat geprogrammeerd op vrijdag 9 juni, Biffy Clyro op zaterdag 10 juni en Aerosmith mag het festival afsluiten op zondag 11 juni. De overige acts, met onder andere  Prophets Of Rage, Slayer en Simple Plan hebben nu ook een dag toegewezen gekregen.

Download 2017

Download

Download 2017 vindt plaats van 9 tot en met 11 juni op Donington Park, een racecircuit gelegen in Leicestershire, Engeland. Met System of a Down, Biffy Clyro en Aerosmith zijn de headliners van het festival bekend. De ticketverkoop voor het Engelse hardrockfestival is reeds gestart.

Wist je trouwens dat het Britse festival er in 2017 opnieuw een broertje bij krijgt? Naast de Parijse variant die vorig jaar haar eerste editie beleefde, komt er aankomend jaar ook een Madrileense variant van het festival. Madrid debuteert met System Of A Down, terwijl Parijs naast SOAD ook Green Day en Linkin Park heeft aangekondigd.