Video: Edward Sharpe and The Magnetic Zeros op Pukkelpop 2016

Op het Festileaks YouTube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Edward Sharpe and The Magnetic Zeros op Pukkelpop 2016.

Afgelopen zomer was Edward Sharpe & The Magnetic Zeros te bewonderen tijdens Woodstock69, Lowlands en Pukkelpop. Op dit laatste festival stonden de helden eerder in 2011 en 2014 . De mannen maken er op eigen wijze een geweldige show van; niet alleen muziek, maar ook verhalen uit het publiek komen aan bod. Frontman Alex gaat het liefst meerder keren gezellig het publiek in. Andersom mogen er ook mensen uit het publiek het podium op. Zo kruipt een man uit het publiek achter de piano en speelt mee tijdens ’40 Day Dream’. Ook halverwege hitsong ‘Home’ vraagt frontman Alex naar verhalen uit het publiek. Een man die net zijn ouders heeft verloren roept in de microfoon van Alex: “Don’t be afraid, life is all we have!”. De Marquee straalt een en al sfeer uit! Laten we daarom nog even van nagenieten met de prachtige registratie op Pukkelpop.

Edward Sharpe and the Magnetic Zeros

Edward Sharpe & the Magnetic Zeros werd in 2007 opgericht in Los Angeles. In totaal zitten er negen mensen in de band. Hun eerste festivaloptreden ooit was in 2009 op Marfa Film Festival in Texas. Sindsdien heeft de band op festivals overal ter wereld gespeeld! Wereldwijde bekendheid kwam na de hit ‘Home’ die ook in de reclames van de IKEA werd gebruikt. De naam van de band is gebaseerd op een verhaal dat frontman Alex Ebert schreef als kind.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat er nog komen gaat? Check dan het Festileaks YouTube-kanaal!

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra