Rock Werchter verkozen tot beste festival van Europa

Rock Werchter 2016

In Groningen zijn woensdagavond de European Festival Awards uitgereikt. Rock Werchter won voor Best Major Festival. Andere winnaars zijn onder andere Pukkelpop en Sziget.

Op de Festileaks Festival Awards bleef Rock Werchter met lege handen achter, maar in Groningen schoot het festival de hoofdvogel af. Ze mogen zich het beste Europese festival van 2016 noemen. Daarmee laten ze andere grootmachten als Glastonbury, Roskilde en Sziget achter zich. Dat laatste festival wist de prijs al twee keer eerder te winnen. Andere oud-winnaars zijn onder andere Open’er Festival en Belgisch dance-fenomeen Tomorrowland.

Het is niet de eerste keer dat Rock Werchter in de prijzen valt op de EFA’s. Eerder wonnen ze prijzen voor beste line-up (2009 en 2011) en favoriet festival van de artiesten (2009 en 2015). Organisator Herman Schueremans kreeg de prijs van beste promotor in 2009 en de lifetime achievement award in 2012.

Ook Pukkelpop en Sziget in de prijzen

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Rock Werchter was niet het enige Belgische festival dat gisteren in de prijzen viel. Kleine broer Pukkelpop mocht naar huis met de prijs voor beste brand activation. Die bekroont de creatiefste sponsor activiteit op de Europese festivalweides. Ze wonnen dankzij hun Smart Energy Grid. Dat project maakte gebruikt van duurzame energie om het festival van groene stroom te voorzien wanneer mogelijk.

Een van de andere prestigieuze prijzen, die voor beste line up, was weggelegd voor Primavera Sound. Het wist vorig jaar Radiohead, Tame Impala en LCD Soundsystem te strikken en wordt daar nu voor beloond. Het festival won eerder dit jaar in dezelfde categorie ook een Festileaks Festival Award. Sziget mag zich ook op de borst kloppen, want de artiesten verkozen het tot hun favoriet festival.

Alle winnaars op een rijtje

[mks_col]

[mks_one_half]

 • Best Major Festival: Rock Werchter (België)
 • Best Medium-Sized Festival: Paleo Festival Nyon (Zwitserland)
 • Best Small Festival: Snowbombing (Oostenrijk)
 • Best New Festival: Mad Cool Festival (Spanje)
 • Artists’ Favourite Festival: Sziget (Hongarije)
 • Best Indoor Festival: Reeperbahn Festival (Duitsland)
 • Best Line-up: Primavera Sound (Spanje)
 • Brand Activation Award: Pukkelpop (België)

[/mks_one_half][mks_one_half]

 • Headliner Of The Year: Muse
 • Newcomer Of The Year: Dua Lipa
 • Agent Of The Year: Natasha Bent
 • Healthy & Safety Innovation Award: Southside Festival (Duitsland)
 • Award for Excellence and Passion: Christof Huber
 • Green Operation Award: Shambala Festival (UK)
 • Lifetime Achievement Award: Dan Panaitescu (overleden Sziget-boeker)

[/mks_one_half][/mks_col]

Check hier alle genomineerden per categorie.

Rock Werchter 2017

Rock Werchter

Rock Werchter 2017 vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli in het dorpje Werchter. De headliners zijn onder andere Arcade Fire, Radiohead en Foo Fighters. Tickets zijn sinds 19 november te koop. Voor een combiticket betaal je €236,-, een dagticket kost €100,- en zijn verkrijgbaar via Festival.Travel. Meer informatie over komende editie vind je op de website van het festival of op onze Rock Werchter 2017 programmapagina.

[mks_button size=”large” title=”Ticketverkoop Rock Werchter 2017″ style=”squared” url=”https://festival.travel/festivals/rock-werchter/?utm_source=festileaks.com&utm_medium=cpl&utm_campaign=affiliate&partner=festileaks” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!