De Staat: Beste Festivalact van 2016 overtuigt in AFAS Live

Foto: Kamiel Scholten Fotografie/De Staat

Ongeveer een jaar terug kondigde De Staat hun show aan in de AFAS Live, destijds nog de Heineken Music Hall. Afgelopen zaterdag 18 februari was het dan eindelijk zover: stijf uitverkocht, maar wij waren er bij!

Na een uitverkochte tour door Nederland in 2016 stond De Staat onder andere op festival als Pinkpop, Lowlands en Down The Rabbit Hole. Ook stonden ze afgelopen mei maar liefst 13 keer in het voorprogramma van Muse. Hiermee is de band doorgebroken in het buitenland, maar gelukkig zijn ze ons niet vergeten. De show van 18 februari was volgens leadzanger Torre Florim de kers op de taart na het afgelopen jaar.

In 2016 riepen jullie De Staat uit tot beste festivalact van 2016, maar waarom? En hoe zit dat voor het aankomende jaar? We deden verslag op ons Snapchat account (username: festileaks). Onze Story kun je hieronder terugkijken.

https://www.youtube.com/watch?v=Ar2RSxZUqrY

De Staat was zaterdag groter dan ooit. Natuurlijk stonden ze al eens op grote podia op Lowlands en Pinkpop, maar dit was hun grootste headline show. Een grote uitdaging was het niet, want zelfs de AFAS live was eigenlijk al te klein voor Torre en aanhang. Ze hadden geen probleem om het publiek mee te krijgen en het plezier spatte er vanaf.

Er werd vooral veel gespeeld van de laatste drie studioalbums. Voor Back to the Grid  werd ‘the Machine’ het podium opgehaald, een enorm instrument dat het gehele liedje de band ondersteunde.

https://www.instagram.com/p/BQsDMrFBEGo/

Ook hits als ‘Sweatshop’, ‘Peptalk’ en ‘Make the Call, Leave it All’ kwamen aan bod. En natuurlijk de afsluiter van de avond waarop iedereen wachtte: Witch Doctor. Hoe zou Torre het gaan doen in een bomvolle AFAS Live? Op een plateau in het midden van de zaal dus! Van een grootse opbouw van het nummer tot een explosief einde van de avond.

Foto: Kamiel Scholten Fotografie/De Staat

De Staat is gegroeid, en niet zo’n beetje ook. Het is dan ook niet gek dat jullie de band uitriepen tot festival act van 2016. Maar ook voor 2017 kunnen we veel van de band verwachten: meer ervaring, meer muziek en meer plezier dan ooit tevoren! Je kunt ze dit jaar onder andere zien op de 3FM Awards en tijdens ParkCity Live.