Poule F: Justice & Simian vs Two Door Cinema Club vs De Staat vs Typhoon

Festival-anthems-poule-f

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Om zeker te zijn van een eerlijke wedstrijd, hebben we – net als bij de UEFA Champions League – een draw gehouden. Vandaag is poule F aan de beurt: net als in vele geschiedenisboeken een strijd tussen Nederlanders, Britten en Fransen.

Een nieuwe week, een nieuwe ronde en daarmee loopt de spanning in de competitie steeds meer toe. In poule F vinden we vier nieuwe kandidaten: ‘Zandloper’ van Typhoon, ‘Witch Doctor’ van De Staat, ‘What You Know’ van Two Door Cinema Club en ‘We Are Your Friends’ van Simian vs. Justice. Stuk voor stuk jonge anthems, maar dat betekent niet dat het grote klassiekers kunnen zijn.

UPDATE: Zowel De Staat als Simian vs. Justice hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘We Are Your Friends’ van Justice vs. Simian

De onmisbare schakel op iedere festival-after. “Because we… are… your friends!” En dat vinden we fijn. De mannen van Justice en Simian sloten in 2002 de handen in elkaar voor wat één van de grootste festival anthems in de dance-geschiedenis ging worden. Het nummer kende flink wat successen, waaronder de MTV VMA-award voor ‘Best Video’. Schreeuw jij ook iedere zomer de lyrics van deze klassieker mee met je handen ver in de lucht? Dan verdient dit nummer jouw stem, toch?

‘What You Know’ van Two Door Cinema Club

‘What You Know’ schreeuwt zomer en festival. De perfecte plaat voor je favoriete seizoen dus! Het nummer is catchy, swingend, gezellig en straalt als de zon. Hopelijk niet al te hard, want anders verbrandt ginger-frontman Alex Trimble zich. Het nummer dateert uit 2011 en haalde nooit de eerste plek in de hitlijsten, maar desondanks is het pakkende deuntje ons goed bijgebleven. Dans jij ook graag op deze grote hit van de mannen van Two Door Cinema Club? Nou, zij kunnen je wel vertellen wat ze dan willen: jouw stem!

‘Witch Doctor´ van De Staat

Frontman Torre Florim springt van het podium het publiek in en begeeft zich naar het midden van de vloer.  Het publiek verzamelt zich in een cirkel om hem heen. En dan begint Torre vol overgave zijn betoog als medicijnman. Wanneer de band invalt met snoeiharde hardcore beats komt de videclip tot leven en verandert het ogenschijnlijk rustige publiek in een kolkende massa om de zanger heen en chant: “Witch Doctooooooooor!”. De Staat werd in 2016 nog door jullie uitgeroepen tot Beste Festivalact van 2016 en dat succes werd mede mogelijk gemaakt door dit nummer. Zal De Staat met jouw stem nu ook de prijs voor ‘Beste Festival Anthem’ ophalen?

‘Zandloper´ van Typhoon

Het is springen alsof je leven er van afhangt. Wanneer de zwoele stem van André Manuel over de boxen klinkt kan je niet anders dan meeschreeuwen: “En ik oogst en ik zaai!” En of er geoogst wordt, het publiek eet alles met liefde uit de hand van Typhoon. Terwijl de Zwolse rapper een heleboel ‘lobi’ uitdeelt aan het gretige publiek maakt de band zich op voor de ultieme set closer. Ik ben een koning, ik ben een keizer, ik ben een motherfucking admiraal! ‘Zandloper’ is afkomstig van het album Lobi Da Basi, wat staat voor ‘liefde is de baas’. Dat straalt Typhoon ook uit op het podium als hij dit Nederlands festival anthem ten gehore brengt. Liefde. Voor het festival, voor de muziek, voor jou. Beantwoord je vandaag zijn liefde met jouw stem?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Radiohead, Arctic Monkeys, Papa Roach en Editors. Weet jij al op wie je gaat stemmen?