Poule H: Green Day vs Oscar And The Wolf vs Florence + The Machine vs Coldplay

Festival-anthems-poule-h

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Om zeker te zijn van een eerlijke wedstrijd, hebben we – net als bij de UEFA Champions League – een draw gehouden. Vandaag is poule H aan de beurt: een titanenstrijd tussen vier grote festivalheadliners.

Een nieuwe week, een nieuwe ronde en daarmee neemt de spanning in de competitie steeds meer toe. In poule H vinden we vier nieuwe kandidaten: ‘Basket Case’ van Green Day, ‘Strange Entity’ van Oscar And The Wolf, ‘Dog Days Are Over’ van Florence + The Machine en ‘Viva La Vida’ van Coldplay. Stuk voor stuk klassieke anthems.

UPDATE: Zowel Green Day als Oscar And The Wolf hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Basket Case’ van Green Day

Al sinds 1987 is Green Day een begrip in de punkwereld. Ze mogen zich dan ook met recht de veteranen uit deze poule noemen. ‘Basket Case’ betreft de allereerste wereldhit en doorbraak van de band. Of het nou door een foute karaokeavond, een van je eerste gitaarlessen of liefde voor Green Day komt, dit nummer kun je gegarandeerd uit volle borst meezingen. Niet voor niets verkozen jullie het tot nummer één op de droomsetlist van Green Day. Is dit dan het ultieme festival anthem?

‘Strange Entity’ van Oscar And The Wolf

Met zijn blik vangt hij bijna ieders oog. Je danst niet alleen, je danst met Max. Of nee, je zwiert met Max. Oscar and the Wolf weet als geen ander een broeierige zwoele sfeer te creëren in de festivaltent. ‘Strange Entity’ is ongetwijfeld de grootste hit van het Vlaamse electropop-wonder en de vaste afsluiter van een (festival)set. Wordt het ook het beste festivalnummer aller tijden?

‘Dog Days Are Over’ van Florence + The Machine

Zelden was er zo’n enthousiaste en energieke frontvrouw als Florence Welch. Ze schiet van de ene naar de andere kant van het podium en zingt de longen uit haar lijf. Vooral tijdens ‘Dog Days Are Over’ gaan alle remmen ros. Het publiek gaat op en neer op het ritme van haar golvende rode haar en de melodie van Florence’s kristalheldere stem. Heeft Florence + The Machine jouw stem gewonnen?

‘Viva La Vida’ van Coldplay

Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar één conclusie mag je gerust trekken: Coldplay trekt alles uit de kast om jou alle ellende in de wereld om je heen even te doen vergeten. Een show vol lichtjes, confetti en liefde die het hele festivalterrein verbindt; dat is hun succesformule. Als ‘Viva La Vida’ voorbij komt, is de verbroedering op z’n best en het meezinggehalte op z’n hoogst. Heeft Coldplay volgens jou het beste festival anthem in huis?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Underworld, Kaiser Chiefs, Dropkick Murphys en Rage Against The Machine. Weet jij al op wie je gaat stemmen?

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy