Ed Sheeran laatste headliner Glastonbury 2017

Foto: Ben Watts

De laatste headliner voor Glastonbury is niemand minder dan Ed Sheeran. De Britse singer-songwriter sluit dit jaar op zondag 25 juni het Engelse festival af.

Het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran op Glastonbury speelt. In 2011 maakte hij zijn primeur op het festival in de Croissant Neuf. Nu, 6 jaar later, sluit hij het festival af op de Pyramid Stage. Dit grote nieuws maakte hij zelf bekend via het onderstaande filmpje op Facebook:

Alle headliners voor Glastonbury zijn nu bekend. Radiohead sluit de vrijdagavond af en het avondprogramma op zaterdag wordt verzorgd door Foo Fighters. De laatste afsluiter is Ed Sheeran, die op zondag op de Pyramid Stage het licht mag uitdoen. Het volledige programma wordt later deze maand bekend gemaakt. Glastonbury is inmiddels compleet uitverkocht.

Ed Sheeran

De Britse singer-songwriter bracht in 2011 zijn debuutalbum Plus uit, waarmee hij onder andere door het nummer ‘The A Team’ internationaal doorbrak. Vele hits en twee albums volgden. Na een radiostilte van ongeveer een jaar bracht hij deze maand zijn nieuwe album Divide uit. Ook maakte hij een Europese tour bekend, waarmee hij onder andere in de Ziggo Dome en Sportpaleis speelt. Dit jaar is Ed Sheeran de afsluiter van het Engelse Glastonbury.

Glastonbury

Foto: Kris Williams

Glastonbury 2017 wordt gehouden van 21 tot en met 25 juni in Worthy Farm, Pilton. Onlangs werd bekend dat in 2018 het festival wordt overgeslagen om het terrein rust te geven. Geruchten dat het festival wordt verplaatst werden onlangs tegengesproken door Glastonbury-baas Emily Eavis. Vorig jaar waren Coldplay, Muse en Adele de bekendste namen. Glastonbury was dit jaar in 55 minuten uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2025

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 25-29 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen