Radiohead eerste headliner Glastonbury 2017

Foto: Eric Pamies

Hoppa! Daar is dan eindelijk de bevestiging: Radiohead komt naar de Europese festivals in 2017. Glastonbury is de eerste die de Britse band aankondigt. Daar headlinen ze op vrijdag 23 juni de Pyramid Stage.

De aankondiging deed Glastonbury door middel van het maken van het Radiohead logo vlak voor de Pyramid Stage, het hoofdpodium van het festival. Het proces kon live worden gevolgd via een webcam.

cvnkboowaaafqeo

Radiohead

Radiohead

Geruchten over Radiohead gaan al lange tijd de ronde. Onze internationale collega’s van Efestivals noemden vorige week nog Radiohead, Daft Punk en The Stone Roses als headlinertrio voor Glastonbury 2017.

Nadat Radiohead afgelopen jaar exclusief kozen voor festivals als NOS Alive en Lollapalooza Berlin, werd in 2017 een grotere tour beloofd. Het lijkt erop dat Thom Yorke en co. de belofte waar gaan maken. Met de bevestiging van Glastonbury is het hek mogelijk van de dam. Volgt snel de rest van de tour?

Onder andere Rock Werchter en Roskilde worden regelmatig genoemd als mogelijke festivals voor Radiohead in 2017. Ze spelen in ieder geval niet op Pinkpop, zo bevestigde festivaldirecteur Jan Smeets deze week.

Glastonbury 2017

Glastonbury Pyramid

Glastonbury 2017 wordt gehouden van 21 tot en met 25 juni op Worthy Farm, Pilton. Onlangs werd bekend dat in 2018 het festival wordt overgeslagen om het terrein rust te geven. Geruchten dat het festival wordt verplaatst werden onlangs tegengesproken door Glastonbury-baas Emily Eavis. Vorig jaar waren Coldplay, Muse en Adele de bekendste namen. Glastonbury was dit jaar in 55 minuten uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen