Festival d’été de Quebec komt met Gorillaz, Metallica, Muse, The Who, P!nk en Kendrick Lamar

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Stop er maar mee, lieve festivals. We hebben een winnaar. De line-up van het jaar is binnen. Het Canadese Festival d’été de Quebec lanceerde zojuist de line-up voor 2017. Headliners everywhere!

Toegegeven: op het Canadese festivals hebben ze wel 10 dagen aan festival te vullen. Maar toch, even de top van de ijsberg van een mega indrukwekkend lijstje:

  • Metallica
  • Muse
  • Gorillaz
  • The Who
  • P!nk
  • Kendrick Lamar
  • Backstreet Boys
  • Flume
  • Lady Antebellum
  • Death From Above 1979

En nog veel, veel meer. Check de site van het festival of het filmpje hieronder voor de rest van de line-up.

Voor Gorillaz is het overigens het tweede festival op het tourschema. Het is ook hun eerste gig in 7 jaar in Amerika. Begin juni staat de cartoonband onder leiding van Damon Albarn in Engeland op Demon Dayz Festival. Een uitgebreide tour wordt verwacht. Net als een nieuw album: Humanz verschijnt op 28 april.

Festival d’été de Quebec 2017

Festival d’été de Quebec vindt plaats in – je raadt het al – de Canadese stad Quebec. In 2017 vindt het festival doorgang van 6 tot 16 juli. Het is een stadsfestival dat wordt gehouden over 10 verschillende muziekvenues die op loopafstand van elkaar liggen. De grootste daarvan is de ‘main stage’ van het festival: het Plaines d’Abraham biedt plek voor 102.000 man en is daarmee ook nog eens de grootste main stage van Noord-Amerika. De prijs zal je ook niet tegenvallen: voor 10 dagen festival betaal je 95 Canadese dollars, zo’n 66 euro. Zijn er dan nog minpunten? Nou ja, er gaan geen directe vluchten naar Quebec. Je vliegt waarschijnlijk op Montreal. Nee, die schitterende stad zien is eigenlijk ook geen minpunt.

Check voor meer informatie de site van het festival.