Gorillaz headliner Demon Dayz Festival 2017

Gorillaz zijn terug! De cartoonband onder leiding van Damon Albarn staat dit jaar op een festival genaamd Demon Dayz, dat op 10 juni plaats zal vinden in het pretpark Dreamland Margate in Kent, Engeland. 

Vandaag verscheen een advertentie waarin het optreden wordt aangekondigd in de Engelse krant Metro. De rest van de line-up zal volgens de advertentie snel volgen.

Demon Dayz Festival is een festival dat de band organiseert. Het is een verwijzing naar het tweede studioalbum van de band: Demon Days. Of we Gorillaz op meer festivals moeten verwachten, is nog maar zeer de vraag. Een Engelse festivaldirecteur zei al in oktober van afgelopen jaar dat we geen festivaloptredens hoefden te verwachten. Maar plannen kunnen wijzigen, natuurlijk..

Gorillaz

In 1998 creëerden Blur-frontman Damon Albarn en Engelse striptekenaar Jamie Hewlett de virtuele band Gorillaz. In 2000 brachten de fictionele karakters, genaamd 2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals, hun eerste ep uit. Na Tomorrow Comes Today, volgden vier succesvolle studioalbums, en de vijfde is onderweg.

Lang speculeren

https://www.youtube.com/watch?v=eMZSc3-X5i8

Speculatie over een nieuw album met bijbehorende tour is al langer bezig. Damon Albarn liet na de reünie van Blur in 2015 al weten dat er nieuw werk van Gorillaz zit aan te komen. De gehoopte tournee van 2016 bleef uit, maar uitstel hoeft niet noodzakelijk afstel te betekenen. Het optreden op Demon Dayz is tot nu toe het enige aangekondigde concert. Of de band nog meer concerten zal gaan geven, blijft nog spannend. Eerder beweerde de directeur van Bestival dat Gorillaz helemaal geen festivals aan zou doen in 2017, dit blijkt in ieder geval niet te kloppen.

Demon Dayz 2017

Demon Dayz vindt plaats op 10 juni in het pretpark Dreamland Margate in Kent, Engeland. Je hebt al een ticket vanaf 60 pond (ongeveer 70 euro). De kaartverkoop start op 10 maart. Meer informatie en tickets vind je op de site.