Video: The Offspring op Woodstock 1999

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: The Offspring op Woodstock 1999.

De punkrock-legendes van The Offspring gaan inmiddels al enkele decennia mee. Ook deze zomer vinden we de heren weer terug op een aantal Europese festivals. Hoog tijd om weer even dat rebelse gevoel terug te krijgen met een optreden uit de oude doos. Deze week staat er wederom iets moois voor je klaar: de show op Woodstock 1999, een tweede poging om de legendarische editie van 1969 te evenaren. Een tijd waarin iedereen nog dacht dat de wereld in 2000 zou vergaan. Een goede reden voor een laatste feestje, toch?

The Offspring

The Offspring werd al in 1984 opgericht. De wereldwijde doorbraak komt 10 jaar later, in 1994, als MTV het nummer ‘Come Out And Play’ tot hit bombardeert. Daarna gaat het snel voor de band uit Huntington Beach, Californië. Hele groepen jongeren kunnen meebrullen met de hits van het album Smash. Samen met legendarische acts als Nirvana, Green Day en Rage Against The Machine weet de band een hele nieuwe generatie aan te spreken én een stem te geven. Het volgende succesnummer heet Americana, waarvan het nummer ‘Pretty Fly (For A White Guy)’ het meest bekend is. Anno 2017 staat The Offspring nog steeds regelmatig op te planken. Het rebelse gevoel van de jaren ’90 is, hoewel voor sommigen misschien nostalgisch, nooit verdwenen.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.