Welcome To The Village 2017 bevestigt Franz Ferdinand en meer

Franz Ferdinand

Groot nieuws uit Leeuwarden: Welcome To The Village presenteert onder meer Franz Ferdinand. Naast de Schotse band bevestigt het festival nog zeven nieuwe namen, waaronder Spinvis.

De aangekondigde bands voor Welcome To The Village komen vanuit de hele wereld naar de Friese hoofdstad. Zo staan ook het uit Australië afkomstige DMA’s en het uit Duitsland afkomstige Mighty Oaks op het podium. Daarnaast kondigt het festival de komst van Declan McKenna, Aziza Brahim, Golden Dawn Orchestra en Gaye Su Akyol aan.

De acht nieuwe namen voegen zich bij onder anderen Blaudzun, Woodie Smalls, Truckfighters en Twin Peaks.

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand lijkt zich op te gaan maken voor een mooie festivalzomer. Eerder bevestigde onder meer Belladrum Tartan Heart Festival al een optreden van de Schotse band. Ook staat de formatie deze zomer op Governers Ball. In welke bezetting de band afreist naar de festivals is echter nog wat onzeker. Gitarist McCarthy gaf deze zomer namelijk aan geen bijdrage te leveren aan het komende album en de daarbij behorende optredens. Wordt hij vervangen of gaat Franz Ferdinand als trio verder?

Welcome To The Village 2017

Welcome to The Village vindt dit jaar plaats van 21 t/m 23 juli. Locatie van het spektakel is recreatiegebied de Groene Ster, net buiten Leeuwarden. Met de eerste namen is ook de start van de kaartverkoop bekendgemaakt. Vanaf 19 januari 15:00 uur zijn de early bird-tickets verkrijgbaar. Voor € 105,- heb je een combiticket inclusief camping. Een weekendticket zonder camping kost € 89,-. Meer informatie over het festival vind je hier.