Advertisement

Welcome To The Village 2017 trapt af met Blaudzun en meer

Blaudzun
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Welcome To The Village begint het jaar goed. Het festival in Leeuwarden maakt de eerste namen van de line-up bekend. Onder andere Blaudzun en Woodie Smalls zijn komende zomer in Friesland te vinden.

In het totaal maakt het festival acht namen bekend. Naast bovengenoemde acts zijn Corner Youngblood en Spidergawd op Welcome To The Village te vinden. Ook kondigt het Friese festival de komst van Bargouo8, Brutus, Glints en The Vintage Caravan aan.

Vanaf 19 januari zijn de eerste kaarten voor Welcome To The Village beschikbaar. Om 15:00 uur start de verkoop van de early bird-tickets. Voor een weekendkaart betaal je dag €79,- en voor een weekendkaart met camping €95,-.

Blaudzun

Johannes Sigmond, oftewel Blaudzun, is een Arnhemse singer-songwriter die in 2008 zijn eerste album uitbracht. Langzaam maar zeker werd de reputatie van de Arnhemmer steeds groter en in 2012 stond hij voor het eerst solo op Lowlands. Ook werd zijn album Heavy Flowers dat jaar bekroont met een 3voor12 Award voor beste album. In 2014 kwam het vierde album uit waarna Blaudzun op onder meer Lowlands, Pukkelpop en Hurricane & Southside te vinden was. Het album Promises of No Man’s Land kwam op 1 binnen in de hitlijsten en ook de gelijknamige single is inmiddels een klassieker. Het nummer stond voor het derde jaar op rij in de Top 2000 van NPO Radio 2.

Welcome To The Village 2017

Welcome to The Village vindt dit jaar plaats van 21 t/m 23 juli. Locatie van het spektakel is recreatiegebied de Groene Ster, net buiten Leeuwarden. Met de eerste namen is ook de start van de kaartverkoop bekend gemaakt. Vanaf 19 januari 15:00 uur zijn de early bird-tickets verkrijgbaar. Voor €95,- heb je een combiticket inclusief camping. Een weekendticket zonder camping kost €79,-. Meer informatie over het festival vind je hier.