7 dingen die we verwachten van Justin Bieber op Pinkpop 2017

Nog maar 3 nachtjes slapen en dan is het eindelijk tijd voor het optreden dat de gemoederen al maanden bezighoudt: Justin Bieber op Pinkpop 2017! Festileaks blikt vooruit en presenteert je 7 dingen die je kunt verwachten van de show.

1. Hits, hits en nog meer hits

https://www.youtube.com/watch?v=KgtTERmeakI

Of je het nu wilt of niet, iedereen kan op zijn minst één nummer meezingen van Justin Bieber. Jarenlang werd de megaster door de meer alternatieve muziekliefhebbers niet serieus genomen, maar sinds het album Purpose kan niemand meer om hem heen. Nummers als ‘Sorry’, ‘What Do You Mean?’ en ‘Love Yourself’ domineerden maandenlang de hitlijsten. Justin Bieber is een hitmachine. Kan het dan eigenlijk wel mis gaan op Pinkpop 2017?

2. Een uitzinnige jeugd

De jeugd neemt dit jaar Pinkpop 2017 over. Want naast Justin Bieber is vol ingezet op artiesten die vooral bij de jonge muziekliefhebbers in de smaak valt. Martin Garrix, Broederliefde en Imagine Dragons zijn daarom logische boekingen. Niet voor niets zijn er dit jaar vijf keer zo veel Kiss & Ride zones. Wij verwachten een uitzinnig publiek dat het maximaal toegestane geluidsniveau ruimschoots zal overtreffen.

3. Alles wordt uit de kast getrokken voor een goede plek door de fans

Sterren als Katy Perry, Bruno Mars of Ed Sheeran hebben er allemaal wel eens mee te maken: hysterische fans. Bij niemand gaan fans echter zo door het lint als die van Justin Bieber, bewijst ook bovenstaand filmpje. Door de grootste fans wordt er dan ook vaak uren gewacht om een goede plek te bemachtigen. Jan Smeets wil dit op Pinkpop voorkomen en daarom wordt tussen het optreden van Kensington en Justin Bieber het voorvak helemaal ontruimd. Of het met die maatregel gaat lukken? Wij zijn benieuwd.

4. Playback of live?

https://www.youtube.com/watch?v=hTnFl4_P41w

Tijdens zijn huidige tour zingt de Canadees meestal drie nummers op eigen kracht, de rest van de show wordt hij begeleid door backing vocals of beperkt hij zich tot dansjes. Maar playbacken, dat gaat er niet in bij trouwe Pinkpop-gangers. Op Pinkpop komt Bieber daarom mogelijk uit zijn comfort zone. Jan Smeets liet onlangs bij RTL Late Night weten dat het wel of niet live zingen een punt van onderhandeling is geweest. Fingers crossed!

5. Martin Garrix en Justin Bieber samen op één podium?

Martin Garrix en Bieber zijn goede vrienden. Daarom besloten de twee gezamenlijk op tournee te gaan. Het publiek wordt meestal opgewarmd door Martin Garrix, op Pinkpop is het juist Justin Bieber die eerst optreedt. Dat we deze twee heren meteen achter elkaar mogen aanschouwen is al spectaculair, maar het wordt mogelijk nog mooier! Jan Smeets hintte tijdens de perspresentatie namelijk dat de mannen wel eens samen een nummer zouden kunnen gaan vertolken. Krijgt ‘Fly’ zijn live debuut?

6. Een drummende Bieber

Dat hij goed kan zingen en dansen weten de meeste mensen wel. Wat minder bekend is, is dat Justin ook een verdienstelijk drummer is. Voordat ‘Children’ wordt ingezet laat hij dan ook met een machtige drumsolo zien wel degelijk een rasmuzikant te zijn. Naast drummen speelt Bieber ook piano en gitaar. Valt niet tegen, toch?

7. Een spetterende show

Een wereldster als Bieber laat een optreden natuurlijk niet beperken tot alleen de muziek. Spetterende visuals, lasers, confetti, vuurwerk… kosten noch moeite worden gespaard. En wat te denken van de perfect ingestudeerde dansmoves! Aan entertainment geen gebrek op de eerste dag van Pinkpop 2017. Onze tip voor de sceptici: pak er een goede koude pint bij en laat het je overkomen. Wie weet verrast het je.