Stemmen! Arctic Monkeys of Oscar And The Wolf?

beste festival anthem knock-out week 6

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee welbekende festivalacts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘’I Bet You Look Good On The Dancefloor’ van Arctic Monkeys en ‘Strange Entity’ van Oscar And The Wolf. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule G was ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ van Arctic Monkeys de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de nummer twee uit Poule H: ‘Strange Entity’ van Oscar And The Wolf. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ van Arctic Monkeys

‘Don’t believe the hype’, zei Alex Turner nog verlegen in een televisie-uitzending, vlak voordat ie ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’ inzette. Inmiddels zijn we elf jaar, vijf albums en vele fans verder. Deze eerste single van de band wordt gezien als een van de beste indiesongs. Een klassieker op elke camping en feestje. Gooi die handjes in de lucht voor Arctic Monkeys. En daarna op de stemknop drukken natuurlijk!

‘Strange Entity’ van Oscar And The Wolf

Met zijn blik vangt hij bijna ieders oog. Je danst niet alleen, je danst met Max. Of nee, je zwiert met Max. Oscar and the Wolf weet als geen ander een broeierige zwoele sfeer te creëren in de festivaltent. ‘Strange Entity’ is ongetwijfeld de grootste hit van het Vlaamse electropop-wonder en de vaste afsluiter van een (festival)set. Wordt het ook het beste festivalnummer aller tijden?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Rammstein en De Staat. Weet jij al op wie je gaat stemmen?