Dit was het optreden van Green Day op Pinkpop 2017!

Green Day Group Shoot 2012

Het was de allereerste bevestiging voor Pinkpop 2017 en we hebben er dus 7 maanden op moeten wachten… Gisterenavond was het dan eindelijk zover, Green Day betrad de mainstage van Pinkpop. Check de beelden hier bij Festileaks!

Billie Joe & Donald Trump

american idiot gif

We hebben vorige week al een inventarisatie gemaakt, waaruit bleek dat de populairste act van Pinkpop 2017 op zondag op het programma staan. Ook Green Day zelf had er zin in: “This ain’t no justin bieber shit, imma tell you that”. Een beetje punkrock is natuurlijk niet compleet als er niet wat sociale onvrede wordt geuit. Donald Trump is dan ook een voor de hand liggend mikpunt van het Amerikaanse Green Day. Door het hele optreden heen worden we getrakteerd op diverse harde uitspraken van frontman Billie Joe Armstrong.  Van het simpele “Fuck You, Donald Trump!” tot het wat uitgebreidere “The Netherlands is my home now, because you do shit right. I’m sick of all the negative energy. I’m sick of Donald Trump, you fat fucking prick”. Het moge duidelijk zijn, ze willen allesbehalve als American Idiots worden bestempeld.

Het optreden in vogelvlucht

https://www.youtube.com/playlist?list=PLFguPQuwr2th7zsBEYnOr53E3TGnEUgvN

Facebook Live

Ook op Facebook waren we live bij het optreden van Green Day. Zie hieronder bijvoorbeeld de klassieker ‘When I Come Around’ en het nu zo actuele ‘American Idiot’. Benieuwd naar Kings Of Leon vanavond? Houd dan vooral onze Facebook-pagina in de gaten!

Pinkpop 2017

Pinkpop 2017 vindt dit weekend plaats. Op het affiche staan een aantal klinkende namen, zoals Green Day, Justin Bieber, System Of A Down, Martin Garrix en Kings of Leon. Tickets voor het festival zijn nog verkrijgbaar, zowel online als aan de dagkassa.

Net als voorgaande jaren volg je alle ontwikkelingen live op Festileaks, thuisblijvers kunnen meegenieten van de optredens via de stream. Voor vandaag staan onder andere Liam Gallagher, Live en System Of A Down op de planning.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen