Dit zijn de 10 optredens waar jullie het meeste naar uitkijken op Pinkpop 2017

Pinkpop
Foto: Sascha Teschner

De geruchten kwamen dit jaar al vroeg op gang en Jan Smeets heeft meer dan vijftig prachtige namen op zijn poster kunnen krijgen. Met nog maar twee dagen te gaan, vonden we hoog tijd om jullie mening te vragen: naar welke optredens kijken jullie nou het meeste uit?

Justin Bieber en Martin Garrix hebben voor veel ophef gezorgd, maar zijn dit ook de namen waar iedereen stiekem het meeste naar uitkijkt? Het is nog maar twee nachtjes slapen tot Pinkpop en dat jullie er zin in hebben, hebben we gemerkt. Er is hard geswipet op de FestiTinder van afgelopen dinsdag. Deze top 10 artiesten staan alleen omcirkeld in jullie blokkenschema’s!

*** Live

Eén van de grootste verrassingen op de affiche van Pinkpop 2017 is de band Live. De Amerikanen spelen namelijk het enige Europese festivaloptreden van dit jaar in Landgraaf! Benieuwd naar wat je kunt verwachten? Wij warmen je op!

Hoe het heeft kunnen gebeuren, is een raadsel. Maar per abuis was Live niet opgenomen in de FestiTinder en hebben jullie dus geen stemmen kunnen uitbrengen op Ed Kowalczyk en co. Uit de reacties op te maken, werd de band echt gemist en heeft Live een vermelding verdiend in deze lijst.

10. Sum 41 (67%)

In 2003 zou Sum 41 voor het eerst op Pinkpop staan, echter moest het optreden afgezegd worden wegens stemproblemen van frontman Deryck Whibley. Nu 14 jaar later, is dan eindelijk de tijd aangebroken om de belofte van toen in te lossen. De band is bezig met een comeback en niet zomaar een. Want in 2014 gaat het even flink mis met de gezondheid van de leadzanger door jarenlang alcoholmisbruik. Hij herstelde en schreef alles van zich af. Het zesde studio-album was daarmee een feit. Met 13 Voices op zak trekt de band momenteel de wereld weer over, waaronder langs het mooie Landgraaf!

9. Rag’N’Bone Man (69%)

De Brits singer-songwriter Rory Graham, beter bekend als Rag’n’Bone Man, brak in 2016 door met de hitsingle ‘Human’. En dus reden genoeg voor de festivalorganisatie om de beste man te boeken voor Pinkpop. Zijn debuutalbum is pas net een paar maanden uit en belooft volgens jullie veel goeds. Want maar liefst 69% van jullie geeft aan uit te zien naar het live-optreden van Rag’n’Bone Man!

8. System Of A Down (73%)

ss ccccc

Vijftien jaar geleden brak System Of A Down het terrein van Pinkpop vol-le-dig af. Na anderhalf decennia is het terrein eindelijk hersteld en mogen ze het daarom nog eens over komen doen. Dat is wat ‘Chop Suey!’ met festivals doet: alles kapotmaken. Miljoenen euro’s schade, een sinkhole op de plek waar de mosh-pit plaatsvond en al je tanden eruit. Heb je er al zin in? Beleef daarom nog meer voorpret met dit recept voor Chop Suey!

7. Kensington (73%)
Kensington
Foto: Rahi Rezvani

De eerste Nederlandse band die we mogen verwelkomen in deze lijst, is niemand minder dan Kensington. De band heeft menig festival al aangedaan, waaronder Pinkpop 2015. Dit jaar zijn ze weer terug en staan ze net voor Justin Bieber op de mainstage. Beide acts hebben natuurlijk een trouwe schare fans, die sfeerbepalend zullen zijn voor de optredens én de festivaldag. Dus trek dat band- of Biebershirt aan en fangirlen maar!

6. Biffy Clyro (75%)
Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Nog maar even en we kunnen weer genieten van onvergetelijke show van Biffy Clyro. Natuurlijk gaan de shirts weer uit en dat is niet gek met zo’n energiek optreden. Met zeven albums op zak, waarvan Ellipsis de meest recente is, heeft het rocktrio genoeg materiaal om alles en iedereen plat te spelen. En daarom verdient de groep een plekje in jullie top 10.

5. Chef’Special (78%)

Chef'Special
Foto: Kamiel Scholten Fotografie/Festileaks

Maar liefst de tweede act van Nederlandse bodem in deze top 10. Niet gek dat ze het zo ver geschopt hebben, want het belooft een geweldige show te worden. Zoals Joshua zelf tegen Festileaks zei: ‘We gaan Pinkpop groots aanpakken’. Wil je nog alle teksten van het nieuwe album uit je hoofd leren? Doe dan nog snel mee aan de winactie.

4. Kaiser Chiefs (83%)
Foto: Stephan Flad/Lollapalooza 2016

Ruby, ruby, ruby, ruby! Jullie kunnen niet wachten om dit live met Ricky Wilson en zijn band mee te zingen. Dit nummer stond alweer tien jaar geleden in de hitlijsten, maar ook ‘Oh My God’, ‘Everyday I Love You Less And Less’ en ‘Never Miss A Beat’ zijn nog lang niet vergeten. En gelukkig hebben ze vorig jaar ook nog het nieuwe album Stay Together uitgebracht. Genoeg materiaal om mee te zingen in ieder geval.

3. Kings Of Leon (85%)

Kings Of Leon

Nog zo’n meezingband is Kings Of Leon. ‘Sex On Fire’ wordt dan ook regelmatig met volle overtuiging door de festivalganger meegezongen. Dus ook op Pinkpop. Het is de derde keer dat ze in Landgraaf op het podium staan. In de jaren hebben ze zeker niet stilgestaan, want de heren hebben inmiddels zeven albums op zak. Wil je weten wat je kunt verwachten van de band op Pinkpop? Kijk dan hier.

2. Imagine Dragons (86%)

imagine dragons
Nog nooit eerder stond Imagine Dragons op Pinkpop, maar jullie kunnen niet wachten om ze te verwelkomen. Geen klein bandje dat in de Brand Bier Stage begint, maar eentje die meteen op het hoofdpodium staat en voor headliner Green Day mag spelen. De Amerikaanse indierockband heeft het binnen een korte tijd voor elkaar gekregen. Niet gek dus dat jullie er zo naar uitkijken.

1. Green Day (90%)


Maar de absolute nummer één is toch echt Green Day. Eerder dit jaar bewezen ze in de Ziggo Dome al helemaal klaar te zijn voor dit festivalseizoen. Gelukkig zijn ze ook al helemaal thuis op het hoofdpodium in Limburg. Over drie dagen gaan we de nummers van Revolution Radio eindelijk live horen, samen met tal van klassiekers. Billie Joe Armstrong is nog minstens net zo gek als vroeger en ook het gebruik van vuur in de show zijn ze nog niet verleerd. Dus Gefeliciteerd als je een kaartje hebt, want het wordt weer een fantastisch weekend!

De volledige uitslag

[mks_col]

[mks_one_third]

1. Green Day – 90%
2. Imagine Dragons – 86%
3. Kings Of Leon – 85%
4. Kaiser Chiefs – 83%
5. Chef’Special – 78%
6. Biffy Clyro – 75%
7. System Of A Down – 73%
8. Kensington – 73%
9. Rag’n’Bone Man – 69%
10. Sum 41 – 67%
11. White Lies – 60%
12. Passenger – 60%
13. Kodaline – 60%
14. Martin Garrix – 59%
15. Prophets Of Rage – 58%
16. Clean Bandit – 56%
17. Crystal Fighters – 56%
18. Five Finger Death Punch – 56%
19. Seasick Steve – 55%

[/mks_one_third]

[mks_one_third]

20. Liam Gallagher – 55%
21. Guus Meeuwis – 54%
22. Gavin James – 48%
23. Sean Paul – 45%
24. Birdy – 43%
25. Rancid – 41%
26. Justin Bieber – 40%
27. James Arthur – 39%
28. MØ – 39%
29. Gutterdämmerung – 36%
30. Anne-Marie – 33%
31. Pierce Brothers – 32%
32. The Charm The Fury – 31%
33. Richard Ashcroft – 31%
34. James TW – 29%
35. My Baby – 28%
36. Machine Gun Kelly – 28%
37. Undeclinable Ambuscade – 26%
38. Oh Wonder – 25%

[/mks_one_third]

[mks_one_third]
39. The Ten Bells – 25%
40. Declan McKenna – 23%
41. Ronnie Flex & Deuxperience Band – 23%
42. Broederliefde – 23%
43. JP Cooper – 23%
44. Fat Freddy’s Drop – 20%
45. Jack Savoretti – 19%
46. Lotte Walda – 18%
47. Amber Run – 16%
48. Gerson Main – 15%
49. Don Broco – 15%
50. Chirs Ayer – 13%
51. Charl Delemarre – 13%
52. Midas – 12%
53. Busty And The Bass – 12%
54. Alma – 12%
55. Bomba Esteréo – 9%
56. Live

[/mks_one_third]

[/mks_col]