Dit is jullie droomsetlist van Blink-182!

droomsetlist blink-182

Nog maar zes nachtjes slapen, dan is het zover: Blink-182 op Rock Werchter. Met tal van punk-klassiekers en productionele hoogstandjes, waaronder een draaiend drumstel, zijn we nu al benieuwd naar de show – en voornamelijk de setlist. Welke nummers jullie het liefst zien verschijnen lieten jullie massaal weten in de FestiTinder. 

15. Sober

We bijten het spits af met ‘Sober’. Het nummer is afkomstig van het nieuwe album California en staat geheid in de setlist. De song werd geschreven in samenwerking met Patrick Stump van Fall Out Boy en weet de old school punk sound weer op de kaart te zetten. Kort gezegd, na na na na naaa!

14. Always

Het outro van deze plaat wordt gespeeld met vier (!) basgitaren. Hoe de band dit met de nieuwe driemansbezetting gaat oplossen laten we aan de verbeelding over. Eén ding is zeker, wij willen hem gewoon verdomd graag horen!

13. Los Angeles

Het had niet veel gescheeld, of het nieuw album zou vernoemd zijn naar dit heerlijke nummertje . ‘Het is zo duister en opstandig, iets wat de Blink-182 fans van ons zouden verwachten’, vertelt de producer van de plaat. De rebelse sounds in combinatie met een enthousiast publiek? Kom maar door!

12. Dammit

Op nummer 12 treffen we de Set Closer van de 2017 festivaltour. Het nummer is inmiddels 20 jaar oud. Maar zet het nummer op en je begeeft je weer in de nostalgische punk-walhalla. Fun fact: het nummer is in slechts 5 minuten geschreven. Wait whut?!

11. Stay Together For The Kids

Voor een band waarbij humor hoog in het vaandel zit is ‘Stay Together For The Kids’ een serieus schouwspel.

10. Feeling This

‘Feeling This’ gaat over seks. Mark Hoppus en Tom DeLonge besloten afzonderlijk van elkaar een nummer te schrijven. Na weer bij elkaar te komen bleken beide versies vol erotische teksten te zitten. Toeval of hormonen? You decide!

9. Cynical

‘Cynical’ mag natuurlijk niet in de lijst ontbreken. Ook voor de openingssong van het studio album California ging Blink-182 de samenwerking aan. Ditmaal met de producer van Good Charloote, John Fieldmann. Met een 9e plaats in deze droomsetlist doen ze het zo slecht nog niet, toch?

8. Adam’s Song

Eenn droevig nummer, waarbij niemand het je kwalijk neemt als je een traantje laat. De songtekst gaat door merg en been. Neem alleen al die openingszin: ‘I never thought I’d die alone’. Zet de tissues dus maar op je Werchter-paklijst.

7. I Miss You

‘I Miss You’ is één van de weinige akoestische nummers van Blink-182. Live kunnen we hem echter verwachten met elektronische gitaren en een stuk meer kracht achter het nummer. Wie missen we hier ook alweer?  Tom DeLonge?

6. First Date

https://www.youtube.com/watch?v=_okynxV0W8E

Van een rustige sound naar een nirwana van uptempo nostalgie. Precies wat we zoeken tijdens de Werchter-gig. ‘Forever and ever, let’s make this last forever!’

5. The Rock Show

Weer een verdacht lekkere hit van het album Take Off Your Pants And Jacket. Het nummer gaat over de ware liefde vinden tijdens een punkrock-concert. Smijt je Tinder dus maar het raam uit!

4. All The Small Things

Heeft dit nummer überhaupt een introductie nodig? Na na na na. Ondanks dat de plaat grijs is gedraaid weten de mannen van Blink het verrassend nieuw te houden. Zo wil de tekst ‘She left me roses by the stair’ nog wel eens plaatsmaken voor ‘She gave me blowjobs by the stairs’.

3. What’s My Age Again?

Ook ‘What’s My Age Again Again?’ verscheen op een van de meest succesvolle albums Enema Of The State. Ze schreven het nummer nadat bassist Mark Hoppus vaak te horen kreeg onwijs kinderachtig te zijn. Het resultaat: een muzikant die er nog steeds geen ruk om geeft en een steengoed nummer!

2. She’s Out Of Her Mind

‘She’s Out Of Her Mind’ wordt door de band zelf gelabeld als de klassieke no-brainer-punk-song. Het nummer is een vrolijke mix van standaardakkoorden en een cheesy tekst. Maar soms is dit precies wat je nodig hebt en streelt de simpliciteit het trommelvlies als geen ander.

1. Bored To Death

https://youtu.be/am2ZdME-hpA?t=26s

Bovenaan de pakt en bij verre jullie favoriete nummer: ‘Bored To Death’. Het nummer is de eerste in de reeks waarbij DeLonge geen rol meer speelde. Of het verlaten van de leadzanger nou de formule is voor een perfecte song is nog niet duidelijk, maar wat klinkt het toch ook verdomd lekker!