Opwarmen voor Sziget: check de setlist en video’s van de eerste festivalshow van P!nk

P!nk, wie kent haar niet? Deze powervrouw weet als geen ander een show neer te zetten waar je U tegen zegt. Na jaren stilte – en een tweede zwangerschap – is ze eindelijk terug. Ze opent Sziget, en wij vertellen je waarom het een legendarisch optreden wordt.

1. Een setlist om good old times te herbeleven

P!nk Setlist Summerfest 2017, P!nk Live 2017
P!nk heeft zoveel hits, iedereen kent er stiekem wel één (of twee, waarschijnlijk drie). Het wordt dan ook keihard meezingen, want waarschijnlijk krijgen we een setlist vol hits voorgeschoteld. P!nk zet de toon meteen met ‘Get The Party Started’. Van begin tot eind is het hit, na hit, na hit. Afsluiten doet de Amerikaanse met ‘So What’. Feest!

2. Een show vol acrobatiek

Last song of the night. Pink is amazing. #pink #summerfest

Een bericht gedeeld door Nicole Moberly Zimm (@benefitschyck) op


Misschien wel dé reden waarom de show’s van P!nk zo indrukwekkend zijn. Mevrouw staat bijna niet stil. Als ze niet aan het dansen is op het podium, dan zweeft ze wel ergens boven het publiek. Zingen en acrobatiek tegelijk? P!nk kan het allemaal! (En nee Madonna, dit is écht live).

3. De krachtige stem

July 2, 2017 : @ashley_fenton via Instagram {@pink @hartluck @therealjustinderrico #aleciamoore #summerfest #summerfest2017 #pinksummerfest}

Een bericht gedeeld door ♫P!nk Facts+News | #piinkfacts (@piinkfacts) op


Wát een stem heeft P!nk. Zowel live als op plaat weet ze alle hoge noten te halen. Al helemaal als er een akoestische gitaar aan pas komt, wil je blijven luisteren naar haar prachtige stem.

4. Een podium waar je naar wil blijven kijken

@pink the voodoo vibe #isthisthenewera #pink #aleciamoore #summerfest #pinkfans #voodoo #7 #?

Een bericht gedeeld door p!nkie all the way (@pinkrescue) op


Naast vuurwerk, CO2-kanonnen en confetti, neemt P!nk een oogstrelend podium mee. Kijk naar de foto hierboven. De hele stage staat vol met gigantische voodoo-poppen. Laten we datgene wat uit het podium komt, maar gewoon een verrassing houden.

5. Een fitte frontvrouw

I guess you could say I had a good time ??‍♂️???#summerfest #pinkfamily #squad

Een bericht gedeeld door Jeremy Hudson (@jhuds86) op


Ondanks dat haar optredens veel energie kosten, staat P!nk altijd topfit op het podium. Elke keer verrast ze het publiek met haar oneindige dosis energie. Is wel nodig ook, want hebben we al gezegd dat ze touwen beklimt alsof het niets is?

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra