The Script komt met nieuw album

the script
the script

Vanaf 1 september ligt het nieuwste album van The Script in de winkels. Dit album, Freedom Child genaamd, is het vijfde studioalbum van de Ierse rockband.

Freedom Child is de opvolger van No Sound Without Silence, dat uitkwam in 2014. Sinds eind 2016 gaf de band om de zoveel tijd al korte sneak peaks vrij van drie van hun nieuwe nummers, maar nu is het eindelijk echt zover. Het album is vanaf vandaag te pre-orderen via de officiële webshop van de band. Een grote kans dus dat we volgende festivalzomer live kunnen genieten van de nieuwe muziek van The Script.

The Script

De Ierse rockband werd opgericht in het jaar 2001 te Dublin. De band bestaat uit leadzanger en toetsenist Danny O’Donoghue, gitarist Mark Sheehan en drummer Glen Power. We kennen de heren natuurlijk allemaal van de hitsingles ‘The Man Who Can’t Be Moved’ en ‘Breakeven’, maar The Script heeft ondertussen wel bewezen geen eendagsvlieg te zijn. Het nieuwste en vijfde studioalbum, Freedom Child, komt uit op 1 september 2017. De leadsingle ‘Rain’ valt momenteel online al te beluisteren. Dit is de eerste keer dat de band samen heeft gewerkt met schrijvers en producers van buitenaf, waaronder Toby Gad en Nasri Atweh.