Advertisement

Dit zijn de 10 act waar jullie het meeste naar uitkijken op Lowlands 2017

Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het festivalseizoen loopt langzamerhand op zijn einde. Gelukkig kunnen we nog met z’n allen los gaan op een van de vetste festivals van ons kikkerlandje: Lowlands. De 25ste editie staat alweer voor de deur en wij vroegen aan jullie naar welke acts jullie het meeste uitkijken.

Dit weekend is het eindelijk weer tijd voor Lowlands, jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep en het oordeel is geveld. met zulke sterke namen bovenaan het affiche is het geen verrassing dat de headliners de overhand hebben in jullie top 10. De verrassing van de dag? Jullie hebben unaniem op de #1 gestemd. Benieuwd wie het is? Check hieronder hoe die top 10 eruitziet.

10. London Grammar (75%)

london grammar

De top 10 wordt in stijl geopend door London Grammar. Jullie kunnen niet wachten om de betoverende stem van Hannah Reid door de gloednieuwe Bravo te horen schallen. Dit jaar leverde het Britse trio nog een geweldige plaat af met Truth Is A Beautiful Thing. Maar weet London Grammar hun gestileerde geluid ook over te brengen op het Lowlands publiek?

9. Iggy Pop (75%)

Op de allereerste Lowlands in 1993 sloot hij het weekend af, daarmee is hij met recht een Lowlands-legende te noemen. Gelukkig is z’n muziek zo tijdloos, dat je geen oude lul hoeft te zijn om er volledig op los te gaan. 25 edities later blijkt de rocker dan ook nog altijd razend populair te zijn.  We hebben het natuurlijk over jullie favoriete Passenger: Iggy Pop

8. Elbow (76%)

Elbow heeft zich al vaak genoeg bewezen op de festivalweides. Met een repertoire gevuld met melancholische meezingers zoals ‘One Day Like This’, ‘Magnificent (She Says)’ en ‘Lippy Kids’ zullen ze de Bravo proberen in te pakken. Door de prachtige stem van Guy Garvey lijkt succes bijna gegarandeerd.

7. Nothing But Thieves (83%)

Nothing But Thieves heeft het afgelopen jaar enorm aan populariteit gewonnen. Na een geslaagde tour met Muse bewijzen de indierockers ook prima zelf een knallende show te kunnen geven. Trouwe Lowlandsbezoekers wisten dit echter al lang, in 2015 brak Nothing But Thieves de Charlie namelijk genadeloos af. Doen ze het dit jaar nog eens over?

Nothing But Thieves heeft hun optreden op Sziget dinsdag moeten afzeggen, Gelukkig lijkt hun show op Lowlands wel gewoon door te gaan.

6. Flume (85%)

Probeer maar eens stil te staan bij een show van Flume, dat lukt niet. De Australische producer heeft de perfecte balans tussen toegankelijke dancemuziek en experimentele elektronische beats gevonden. Zijn covers worden alom geprezen en ook zijn eigen werk mag er zijn. Combineer dat met wat vette visuals en je hebt een show om U tegen te zeggen.

5. The xx (86%)

The XX 2016

In 2009 veroverde The xx menig hipster-hartje met hun debutplaat xx. Sinds die eerste lp is het Britste trio wellicht wat meer mainstream muziek gaan maken, maar daar hebben ze alleen maar meer hartjes mee gewonnen. De shows van The xx worden ook nog eens regelmatig aangevuld met nummers uit het repertoire van Jamie xx. Dat betekent maar één ding: nog meer dansen!

4. Moderat (92%)

Moderat
Foto: Eric Pamies

De vierde plek wordt veroverd door Moderat. De supergroep, bestaande uit Apparat en techno-duo Modeskeletor, gaf op Down The Rabbit Hole al een show weg om van te smullen. Op Lowlands verwachten we dan ook niets minder. Helaas gaven de heren in juli aan na Lowlands (tijdelijk) te stoppen met hun project. Mis deze show dus niet, het is voorlopig je laatste kans.

3. alt-J (92%)

Met een nihil verschil sluipt alt-J de top 3 binnen. De mannen uit Leeds weten dan ook precies hoe ze een festivalshow in elkaar moeten zetten. Ze weten oud en nieuw werk perfect aan elkaar te rijgen en sluiten steevast af met jullie favoriete alt-J song, ‘Breezeblocks’. Daarnaast kleden ze hun shows aan met prachtige visuals die in de vernieuwde Alpha volledig tot hun recht komen.

2. Mumford & Sons (94%)

mumford and sons

Met hun laatste album lieten Mumford & Sons de banjo een keertje in de kast liggen, tot verdriet van sommige fans. Maar De band heeft bewezen dat ze het ook zonder hun geliefde instrument een geweldig album kunnen afleveren. Een show van Mumford & Sons staat garant voor dansen en meezingen met de talloze hits die ze de afgelopen jaren hebben voortgebracht. En wees gerust, die banjo komt dit weekend echt nog wel tevoorschijn.

1. Editors (100%)

De felbegeerde nummer 1 plek is voor niemand minder dan Editors. Van alle artiesten die dit weekend de revue passeren kijken jullie het meeste uit naar Tom Smith en z’n band. De afgelopen jaren is Editors uitgegroeid tot een band van wereldformaat die in de tenten van de festivals misschien wel het beste tot zijn recht komt. Van ingetogen pianoballades tot meezingers van epische proporties, Editors heeft het allemaal!

De volledige uitslag

[one_half]

    1. Editors (100%)
    2. Mumford & Sons (94%)
    3. alt-J (92%)
    4. moderat (92%)
    5. The xx (86%)
    6. Flume (85%)
    7. Nothing But Thieves (83%)
    8. Elbow (76%)
    9. Iggy Pop (75%)
    10. London Grammar (75%)
    11. Cypress Hill (65%)
    12. Glass Animals (63%)
    13. Bastille (60%)
    14. Mura Masa (58%)
    15. Michael Kiwnuka (56%)
    16. Tove Lo (52%)
    17. Frank Carter & The Rattlesnakes (50%)
    18. Sean Paul (49%)
    19. Future Islands (46%)
    20. Nina Kraviz (46%)

    [/one_half]

    [one_half_last]

    1. First Aid Kit (44%)
    2. Tash Sultana (42%)
    3. Solange (41%)
    4. Cashmere Cat (41%)
    5. Sampha (41%)
    6. Mac DeMarco (41%)
    7. Kovacs (41%)
    8. The Shins (40%)
    9. Collin Benders (35%)
    10. Car Seat Headrest (33%)
    11. Skepta (32%)
    12. Halsey (31%)
    13. Architects (31%)
    14. At the Drive In (30%)
    15. Feist (29%)
    16. Ty Segall (29%)
    17. Robert Hood (28%)
    18. Pvris (27%)
    19. Ronnie Flex & Deuxperience band (24%)
    20. Husky Loops (21%)

[/one_half_last]

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.