Voorpret kan beginnen: een fan maakte deze poster voor Rock Werchter 2018

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de leukste, de interessantste en de reëelste posters voor en laten we er ons ‘professioneel oogpunt’ op los. Dit keer: Rock Werchter 2018! 

Rock Werchter 2017 is nog maar net achter de rug of de voorpret voor Rock Werchter 2018 kan weer beginnen. Net als op ons eigen Festival Forum, wordt ook bij de internationale collega’s van eFestivals alweer flink gespeculeerd over mogelijke artiesten die naar het festival zouden kunnen komen in 2018. Hieronder zie je de poster die een fan maakte met artiesten die hij verwacht (of hoopt) te komen op Rock Werchter 2018.

Bron: forum eFestivals

Headliners

Waar als eerste de ogen op vallen, zijn natuurlijk de headliners. Een passage van Queens of the Stone Age is goed mogelijk, waar zij hun nieuwe album  ‘Villains‘ hebben om te promoten. Ook nieuwe platen zijn er (in het verschiet) voor Gorillaz, The National en Kendrick Lamar. Over Metallica is nog enige twijfel. Aangezien de band in Europa is voor hun tour tot de maand mei, verwachten sommige niet dat ze blijven tot juni/ juli.

Wie daadwerkelijk komen, is nog even afwachten. Meestal komen rond eind oktober/begin november de eerste namen voor de grote Europese juni-festivals. We houden je uiteraard op de hoogte van alle geruchten en bevestigingen. Wil je jouw verwachtingen en verlanglijstje delen? Dat kan op het Festileaks Festival Forum.

Rock Werchter 2018

Volgend jaar zal alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats vinden. Het Belgische festival wordt dan gehouden op 5 tot en met 8 juli.  Dit jaar stonden artiesten zoals Arcade Fire, Radiohead, Kings of Leon, Foo Fighters en Linkin Park. Combitickets kostten €236,- inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage.