Stem nu voor jouw favoriete festival anthem! Flogging Molly of The Black Keys?

beste festival anthem knock out week 16

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee meeslepende acts tegen elkaar in de knock-out fase van de competitie: ‘Drunken Lullabies’ van Flogging Molly en ‘Lonely Boy’ van The Black Keys. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule O was ‘Drunken Lullabies’ van Flogging Molly de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de #2 uit Poule P: ‘Lonely Boy’ van The Black Keys. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Drunken Lullabies’ van Flogging Molly

Al vijftien jaar te vinden in de muziekbibliotheek, maar nog steeds een ideaal nummer om de biertjes flink de lucht in te gooien. Even dansen met je beste vrienden en nergens anders meer aan denken. De zevenkoppige band weet jou precies in de juiste stemming te krijgen! Zoals de tekst al zegt: “Cause we find ourselves in the same old mess, singin’ drunken lullabies.”

‘Lonely Boy’ van The Black Keys

Tijd voor een onvervalste rock-knaller. Een track dat pas in 2011 werd uitgebracht maar nu al een echte festivalklassieker is. En wat begint ‘ie lekker. Met een heerlijk gitaarriff staat iedereen vanaf het eerste moment te dansen. Om vervolgens met het refrein keihard mee te blèren: “Oh, oh oh oh, I got a love that keeps me waiting, I’m a lonely boy!” Wat zeg jij? Moet dit nummer absoluut door naar de knock-out fase? Je weet wat je te doen staat.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema