Advertisement

The Black Keys op Bevrijdingsdag naar Ziggo Dome

De Amerikaanse band The Black Keys komen op 5 mei 2024 naar Nederland. Ze spelen op Bevrijdingsdag op het podium van de Ziggo Dome.

The Black Keys reizen in 2024 weer af naar Nederland. Eerder werd al bekend dat de band met zanger Dan Auerbach en drummer Patrick Carney op 5 april met een nieuw album komen. Dit nieuwe album, genaamd Ohio Players, gaat dus gepaard met een tour. Exact een maand na het droppen van hun nieuwe plaat komt de band naar Nederland: genoeg tijd om de nieuwe nummers dus te oefenen. Op 5 mei kunnen fans The Black Keys live zien in de Ziggo Dome.

Kaartverkoop voor The Black Keys 2024

Kaartjes voor de show gaan op vrijdag 15 maart in de verkoop. De ticketprijs start vanaf €49,28. Voor een normale staplaats betaal je €61,60 en een premium zitplaats kost €72,80. De verkoop gaat via de officiële website van Ticketmaster. Om 10 uur ’s ochtends moet je klaarzitten om je ticket voor The Black Keys te scoren.

The Black Keys

The Black Keys werd in 2001 opgericht door gitarist en zanger Dan Auerbach en drummer Patrick Carney. Hun debuutalbum The Big Come Up, uitgebracht in 2002, legde de basis voor jaren van hard werken en het opbouwen van een trouwe underground fanbase. Gedurende deze tijd brachten ze regelmatig muziek uit en tourden ze door kleine clubs. Het grote commerciële succes kwam echter pas met het album Brothers uit 2010. Dit album bevatte hits als ‘Tighten Up’ en ‘Howlin’ for You’, die de band naar de top van de hitlijsten brachten en hen drie Grammy Awards opleverden. Sindsdien heeft de band in totaal elf studio-albums uitgebracht, met dus een twaalfde opkomst in april van dit jaar.