Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Linkin Park of Daft Punk?

beste festival anthem week 17

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee meeslepende acts tegen elkaar in de allereerste 1/8 finale van de competitie: ‘In The End’ van Linkin Park en ‘Harder Better Faster Stronger’ van Daft Punk. Naar wie gaat jouw stem?

De eerste knock-out rondes zijn gespeeld en de competitie gaat de derde fase in; de achtste finales. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de kwartfinales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘In The End’ van Linkin Park

https://www.youtube.com/watch?v=56d3A8GalLw

‘In The End’ brengt ons terug naar de tijd van Hybrid Theory, het debuutalbum van Linkin Park. Frontman Chester Bennington bezingt de problemen uit zijn jeugd en is daarmee verantwoordelijk voor de grootste hit van de band. Wanneer het alom bekende pianodeuntje van het podium af komt, raast het enthousiasme onmiddellijk door het publiek. Wanneer Chester uithaalt voor het refrein zingt ie-der-een mee: “In the end, it doens’t even matter!”

‘Harder Better Faster Stronger’ van Daft Punk

‘Harder Better Faster Stronger’ is afkomstig van het album Discovery en werd voor het eerst uitgebracht in 2001 als single. Na een wereldwijde Alive-tour in 1997 en 2007 zou Alive 2017 een logisch vervolg zijn. Tot nu toe zijn er echter geen Europese data aangekondigd. Geruchten zijn er echter genoeg. Vorige maand verscheen op YouTube een mysterieuze video met codes in de beschrijving, die volgens een aantal Reddit-detectives de coördinaten van Europese steden zijn. Inmiddels hopen grote groepen fans deze zomer te mogen dansen op de muziek van het Franse duo.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 16

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de achtste-finales? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Pearl Jam en Arctic Monkeys. Weet jij al op wie je gaat stemmen?