‘Amsterdam op circulerend tourschema Daft Punk’

Is ‘ALIVE 2017’ happening? Als we een post op Reddit moeten geloven, wordt Nederland aangedaan tijdens de aankomende wereldtour van Daft Punk.

Op 1 januari verscheen er een video die afkomstig lijkt te zijn van Daft Punk, met in de omschrijving een flinke lading codes. Op Reddit heeft een gebruiker deze codes ontcijferd. Ze zouden wijzen op een wereldtour. De acht-cijferige codes zouden namelijk lengte- en breedtegraden voorstellen. Onder meer Amsterdam, Londen en Parijs worden genoemd als locaties waar het duo in 2017 zal verschijnen. Zie de mysterieuze video hieronder.

ALIVE 2017

https://www.youtube.com/watch?v=4S9n5Lmc7Hg

In oktober van vorig jaar werd er al gehint naar een tour in 2017, toen de website Alive2017.com in het leven geblazen werd. Die site is inmiddels offline. Zonder hints was 2017 ook al een logisch jaar geweest voor een nieuwe tour, als vervolg op de Alive 1997 en Alive 2007 tour. Er is één plek waar we Daft Punk volgend jaar in ieder geval niet hoeven te verwachten. Glastonbury-baas Emily Eaves liet weten dat het hen niet gelukt is om het duo te boeken voor het festival in 2017.

Daft Punk

Daft Punk Live

Daft Punk is een tweekoppig electro- en houseduo uit Frankrijk. Ze hebben 4 studio albums op hun naam staan, naast onder andere twee live albums en de soundtrack voor Tron: Legacy. Ze scoorden ook talloze hits, waaronder ‘Get Lucky’, ‘One More Time’, ‘Harder, Better, Faster, Stronger’ en recent werkten ze mee aan ‘Starboy’ van The Weeknd. Tijdens zowel Alive 1997 en Alive 2007 was Daft Punk in Nederland te vinden. België werd in 2006 voor het laatst bezocht, tijdens de Alive 2006 tour. Toen stonden de DJ’s op Pukkelpop. In 1997 stonden zij op Rock Torhout en Rock Werchter.