Festivalconcert van deze week: Kanye West op Glastonbury 2015

Foto: rodrigoferrari via Flickr

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Kanye West op Glastonbury 2015.

Justin Bieber op Pinkpop, Rihanna op Pukkelpop en The Black Eyed Peas op Rock Werchter. Horen deze artiesten wel op de headliner-spot van een groot rockfestival? Ze wisten ons er alle drie niet van te overtuigen. In 2015 ging dat anders. Zelden kreeg een headliner zoveel te verduren, nog voor hij zijn show moest geven. We hebben het natuurlijk over Kanye West op Glastonbury.

Het festival miste dat jaar een grote rockheadliner vanwege het afzeggen van Foo Fighters. Rockfans moesten het in 2015 doen met de geliefde, maar vooral ook erg gehate rapper uit Amerika. Kanye West reageerde hierop door het Britse publiek een bijna twee uur durende hitshow voor te schotelen. Een groot feest en vooral ook een groot spektakel. En natuurlijk een dikke middelvinger naar alle boze rockfans:”I’m the biggest rockstar in the world!” Gevolgd door een ludieke cover van Queen’s ‘Bohemian Rhapsody’. Ach, eigenlijk zeggen beelden meer dan woorden, dus daarom hieronder het festivalconcert van deze week: Kanye West (incl. Bon Iver) op Glastonbury 2015! (de show begint vanaf minuut 40)

Kanye West

We weten allemaal dat Kanye West niet op z’n mondje is gevallen, maar ooit begon deze veelbesproken persoonlijkheid als de nerderige producer van JAY Z’s The Blueprint. Hij heeft flink moeten vechten om uiteindelijk zijn eigen plaat op te mogen nemen, maar hard werken loont. The College Dropout bleek een groot succes en leverde ook flink wat hitnoteringen op. Sindsdien ging het hard met West. Inmiddels staat de teller op 8 studioalbums, 68 Grammy-nominaties waarvan er 21 gewonnen werden door West, en bijna 50 hitnoteringen in de Bilboard Top 100. Kanye West is niet alleen één van de meest gehate, maar ook één van de meest succesvolle artiesten van het moment.

Meer festivalconcerten

Behoefte aan nog meer (festival)concerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks YouTube kanaal.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2025

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 25-29 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen