29 oktober 1996: Axl Rose kondigt aan dat Slash geen lid meer is van Guns N’ Roses

Op 12 juli gaf de legendarische rockband Guns ‘N Roses een even legendarisch optreden in het Goffertpark te Nijmegen. Helaas ging het niet altijd over rozen bij de band. Op 29 oktober 1996 – vandaag 21 jaar gelden – kondigt frontman Axl Rose namelijk aan dat Slash niet langer deel uitmaakt van Guns ‘N Roses.

Het was een zware dag voor fans van de rockband, zonder haar gitarist was er bijna geen Guns ‘N Roses meer over. De gitarist met zijn iconische hoge hoed wordt gerekend als één van de beste ooit. Wereldhits als ‘Sweet Child O’ Mine’, ‘Paradise City’ en ‘November Rain’ zijn ondenkbaar zonder de scheurende riffs van Slash. Sinds het vertrek van de gitarist heeft Guns ‘N Roses het dan ook erg lastig gehad. Van de originele formatie was alleen frontman Axl Rose nog maar over, de rest van de opstelling wisselde continu. Dit zorgde voor teleurstelling na teleurstelling, van releasedata die niet gehaald werden tot concerten die werden afgezegd.

Slash redt zich wel

Waar Guns ‘N Roses zwaar lijdt onder het vertrek van haar gitarist, gaat Slash zelf gewoon lekker door. Hij heeft een vruchtbare solocarrière waar hij samenwerkt met enorm veel grote artiesten. Het grootste succes had hij met zijn project Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, waarmee hij jaren lang optrad. Gelukkig is Guns ‘N Roses sinds 2016 weer terug bij elkaar, want hoe goed Slash solo ook is, we genieten het meeste van zijn solo’s in zijn oude band.