5x waarom we ons nu al verheugen op Foo Fighters in 2018

Gisteren kondigde Jan Smeets live bij 3fm aan waar we al jaren op wachten: Foo Fighters komt terug naar Pinkpop! Dat lange wachten zal het meer dan waard zijn, een optreden van deze band is immers altijd een feest. Dit zijn de vijf redenen waarom we ons nu al verheugen op het optreden van Foo Fighters!

Deze headliner willen we allemaal graag zien

Dat vrijwel iedereen gek is op Foo Fighters is nooit een geheim geweest. Dit werd dan ook nog even flink bevestigd in de uitslag van de FestiTinder. Hier eindigden ze namelijk op de tweede plaatst. Dit lijstje is vast door Jan gezien! Nu alleen nog heel eventjes wachten tot het zo ver is…

Het nieuwe album is enorm lekker


Hoewel de Foo Fighters vaak geprezen worden om hun oude werk, mag ook het laatste album Concrete And Gold er zeker zijn. De geluksvogels die dit jaar Rock Werchter of Lollapalooza Berlijn hebben bezocht hebben een aantal van deze nummers al live mogen aanschouwen. De rest van ons kan niet wachten om dit live mee te gaan maken.

Dave kan weer lopen

‘Break a leg’ nam Dave Grohl in 2015 wel erg serieus. Gelukkig voor ons kan Dave weer vliegen over het podium en dat belooft een druk optreden vol rennen, springen en headbangen te worden. Nu maar hopen dat hij niet opnieuw een misstapje maakt…

De band is multi-instrumentaal


Een optreden van de Foo Fighters is nooit saai. Zo wordt er ook nog wel eens gewisseld in de bandopstelling en kan het zomaar zo zijn dat drummer Taylor Hawkins de vocals op zich neemt of dat Dave Grohl toch weer even achter het drumstel kruipt.

Iedere show is anders


Een show van de Foo Fighters is eigenlijk altijd een feestje. Naast het spelen van al die fijne nummers brengt de band ook regelmatig een aantal goede covers ten gehore. Wissel dit af met het eerder genoemde wisselen van instrumenten, anekdotes, de grapjes van Dave, jamsessies en gastoptredens en wat krijg je dan? Juist, dat ene festivalconcert waar je het nog heel lang over gaat hebben.

Foo Fighters


Heeft deze band nog een introductie nodig? Met negen studioalbums, tientallen hits en wel honderden shows op hun naam, kunnen we er vanuit gaan dat iedereen Foo Fighters wel kent. De band van voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl is al jarenlang een van de grootste namen onder de rockbands. Afgelopen festivalseizoen waren ze te zien op onder andere Rock Werchter en Glastonbury. Aankomend jaar zijn ze dus te zien op Pinkpop. Volgen er nog meer festivals?