Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Franz Ferdinand of The White Stripes?

beste festival anthem week 22

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee alom bekende acts tegen elkaar in de zesde 1/8 finale van de competitie: ‘Take Me Out’ van Franz Ferdinand en ‘Seven Nation Army’ van The White Stripes. Naar wie gaat jouw stem?

Linkin Park, Pearl Jam, Muse, Rammstein en Rage Against The Machine zijn al tot de kwartfinales doorgedrongen. Wie voegt zich na deze week bij deze grootheden? Scroll wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Take Me Out’ van Franz Ferdinand

Je krijgt exact 64 seconden om je mentaal en fysiek voor te bereiden op wat er komen gaat. Zo gauw zanger/gitarist Alex Kapranos de alom bekende riff dropt, is er geen houden meer aan. Iedereen om je heen dendert mee op het uiterst dansbare ritme en schreeuwt het uit van enthousiasme: “I say don’t you know, you say you don’t know…!” ‘Take Me Out’ is ongetwijfeld een van de meest iconische hits uit de zeroes, maar is het ook jouw favoriete festival anthem?

‘Seven Nation Army’ van The White Stripes

https://www.youtube.com/watch?v=wuRd1yqGDeE

Vele variaties zijn op deze track gemaakt, maar deze versie steekt toch wel met kop en schouders boven de rest uit. Het sloeg destijds dan ook niet voor niets als een bom in de hitlijsten. Samen met de herkenbare video is het een onmisbaar nummer in de (festival)geschiedenis. Het nummer wordt veel gebruikt tijdens sportevenementen, maar het beste klinkt ie natuurlijk gewoon op de festivalweide. Mee eens? Stemmen maar!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 20

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de achtste-finales? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Foo Fighters en Tame Impala. Weet jij al op wie je gaat stemmen?