Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Rage Against The Machine of System Of A Down?

beste festival anthem week 21

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee meedogenloos goede acts tegen elkaar in de tweede 1/8 finale van de competitie: ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine en ‘Chop Suey!’ van System Of A Down. Naar wie gaat jouw stem?

De derde fase van de competitie is inmiddels van start en songs van Linkin Park, Pearl Jam, Muse en Rammstein zijn al tot de kwartfinales doorgedrongen. Ben je nog niet zeker van je keuze deze week? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine

‘Killing In The Name’ was de leadsingle van het debuutalbum en zette Rage Against The Machine onmiddellijk op de wereldwijde muziekkaart. Niet alleen de riffs van Tom Morello zijn legendarisch te noemen, maar ook de vlijmscherpe politieke teksten van Zack de la Rocha mogen er zijn. De band viel uiteen in 2000, maar deed tussen 2007 en 2011 een aantal reünieoptredens. Maar hoewel we de groep niet meer live kunnen aanschouwen, lijken herinneringen aan onder meer Pinkpop 1994 nog vers.

‘Chop Suey!’ van System Of A Down

Vijftien jaar geleden brak System Of A Down het terrein van Pinkpop vol-le-dig af. Na anderhalf decennia is het terrein eindelijk hersteld en mogen ze het nog eens over komen doen. Dat is wat ‘Chop Suey!’ met festivals doet: alles kapotmaken. Miljoenen euro’s schade, een sinkhole op de plek waar de mosh-pit plaatsvond en al je tanden eruit. Heb je er al zin in? Beleef nog meer voorpret met dit recept voor Chop Suey!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

 

beste festival anthem knock out fase week 19

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de achtste-finales? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Franz Ferdinand en The White Stripes. Weet jij al op wie je gaat stemmen?