Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Rammstein of Green Day?

beste festival anthem week 20

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week spelen twee meeslepende acts tegen elkaar in de tweede 1/8 finale van de competitie: ‘Du Hast’ van Rammstein en ‘Basket Case’ van Green Day. Naar wie gaat jouw stem?

De derde fase van de competitie is inmiddels van start en Linkin Park, Pearl Jam en Muse zijn al tot de kwartfinales doorgedrongen. Ben je nog niet zeker van je keuze deze week? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Du Hast’ van Rammstein

Tanzmetal, dat is het genre waaronder de muziek van Rammstein valt. ‘Du Hast’ is een nummer wat volgens vele fans niet mag ontbreken op de setlist. Het nummer werd voor het eerst live opgevoerd in Amsterdam, op 9 april 1997 in de Melkweg. En dat beviel: door de jaren heen werd de performance van Rammstein, en met name van dat specifieke nummer, steeds heftiger. Naast vlammen passeerden ook dildo’s en pijl en boog de revue, terwijl de gitaren hard werden toegetakeld. Wie gaat hier op stemmen? DUUUUUUUUUUUU!

‘Basket Case’ van Green Day

Al sinds 1987 is Green Day een begrip in de punkwereld. Ze mogen zich dan ook met recht de veteranen uit deze poule noemen. ‘Basket Case’ betreft de allereerste wereldhit en doorbraak van de band. Of het nou door een foute karaokeavond, een van je eerste gitaarlessen of liefde voor Green Day komt, dit nummer kun je gegarandeerd uit volle borst meezingen. Niet voor niets verkozen jullie het tot nummer één op de droomsetlist van Green Day. Is dit dan het ultieme festival anthem?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 19

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de achtste-finales? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Rage Against The Machine en System Of A Down. Weet jij al op wie je gaat stemmen?