Bruce Springsteen komt met nieuw solo-album

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen doet een boekje open over aankomend solomateriaal. Zo zou The Boss een album afgerond hebben met een jaren zeventig pop-vibe. Het is enkel ‘wachten op een geschikt releasemoment’.

Verwacht voor het aanstaande werk van Springsteen geen rauwe anti-Trump razernij. Het vooralsnog titelloze album gaat volgens Bruce over ‘simpelweg verschillende karakters die hun levens leiden’ en zal een ‘singer-songwriter plaat zijn, geïnspireerd op Zuid-Californische popmuziek uit de jaren zeventig’. De Amerikaan is al lang bezig met het project, maar kon in de afgelopen jaren eindelijk tijd vinden om het solowerk af te ronden.

Tour Springsteen

Sinds 3 oktober is Bruce bezig met een zogenaamde ‘Springsteen on Broadway’ tour door Amerika. De zanger-gitarist treedt hierbij voornamelijk op in kleine zalen om ‘zo persoonlijk en intiem mogelijk’ te zijn. De Amerikaanse concertreeks eindigt vooralsnog begin februari. Tot die tijd zal de 68-jarige klasbak vijf keer per week een onafgebroken show van ongeveer twee uur verzorgen.

Of de onverwoestbare Amerikaan Europa aan zal doen in 2018 is nog niet bevestigd. Wel wordt de artiest getipt als één van de grote artiesten die een concert zal geven in San Siro, Spanje. Ook voor festivals zoals Pinkpop is Bruce een favoriet. De muzikant rockte in 2012 voor het laatst in Landgraaf. Vorig jaar gaf hij nog twee legendarische concerten in de Benelux: op het Malieveld in Den Haag en op de Werchterweide tijdens TW Classic.