Parkway Drive, Arch Enemy, Clutch en anderen naar Tuska Open Air 2018

Parkway Drive
Foto: Bart Heemskerk (Paaspop 2017)

Een lading kanshebbers voor Graspop en FortaRock! Het Finse Tuska Open Air maakt vandaag de eerste 6 namen bekend. Onder andere Parkway Drive en Arch Enemy zijn van de partij.

Daar blijft het niet bij. Ook Clutch, Moonsorrow, Ihsahn en Beast in Black geven het eerste weekend van juli optredens in de Finse hoofdstad Helsinki. Het festival is interessant voor metalheads die naar Graspop en FortaRock gaan. Doordat Tuska in juni van start gaat is het mogelijk dat deze festivals namen delen. Zo speelt Parkway Drive naast Tuska Open Air op Fortarock. Heeft Graspop de Australiërs ook weten te strikken?

Parkway Drive

De Australische metalcore giganten van Parkway Drive zijn on fire! De heren zijn na de release van hun laatste album Ire uitgegroeid tot één van de grootste metalcorebands die op dit moment actief zijn. In het voorjaar van 2016 speelde Parkway Drive een uitverkochte 013 plat met hun buddy’s in Architects. In 2015 werden festivals als Rock am Ring en Graspop verpulvert. Dit jaar stond Parkway Drive hoog op de affiche van Paaspop en kregen de heren de eer om Groezrock af te sluiten. In 2018 zoekt de band het nog hogerop als headliner van FortaRock. ‘Snap your neck to this!’

Tuska Open Air 2018

Het Finse Tuska Open Air vindt van 29 juni tot en met 1 juli plaats in de hoofdstad Helsinki. Early-birds zijn te koop voor €119,-. Hiermee heb je de complete 3 dagen toegang tot het metalfestival. Het festival had in het verleden grote namen als Volbeat, Mastodon, Bring Me the Horizon, Megadeth, Amon Amarth en Slayer op het programma. Meer informatie is te vinden op de website.