Nightwish en Parkway Drive naar FortaRock 2018

Parkway Drive
Foto: Bart Heemskerk (Paaspop 2017)

Hier zijn ze dan: de eerste namen voor FortaRock 2018! Het festival vindt na een jaar van afwezigheid plaats op 1 en 2 juni in het Nijmeegse Goffertpark. Nightwish en Parkway Drive zijn de eerste bevestigingen.

Met Nightwish en Parkway Drive boekt FortaRock twee acts die op geen andere plek in Nederland te zien zijn. Parkway Drive verovert op vrijdag 1 juni het podium in Nijmegen. Een dag later geef Nightwish een show weg in het Goffertpark.

FortaRock maakt ook bekend dat vrijdag 15 september de eerste kaarten in de verkoop gaan. Voor €79,- scoor je een early bird-ticket. Wanneer de early birds uitverkocht zijn, kost een weekendkaartje €89,-. Dagtickets voor het festival gaan later in de verkoop.

Het grootste Nederlandse metalfestival is volgend jaar terug van weggeweest nadat de editie van 2017 werd afgelast. De organisatie vond toen dat ze geen goede line-up konden neerzetten. Onder ander hoge bandgages, het ontbreken van een headliner en late tourschema’s van kleinere bands waren hiervan de reden. De organisatie liet eerder al doorschemeren dat er volgend jaar een nieuwe editie aankomt. Gisteravond doorbrak het festival de stilte met het nieuws dat vandaag de eerste namen onthuld worden.

FortaRock 2018

Fortarock publiek 2016
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock vindt plaats op 1 en 2 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Waar het festival in 2017 nog afgezegd moest worden vanwege een gebrek aan aanbod, is dat volgend jaar niet het geval. Met Nightwish en Parkway Drive zijn de eerste namen inmiddels bekend. Kaarten voor het festival gaan op 15 september in de verkoop. De early birds gaan voor €79,- over de toonbank. Daarna kost een weekendticket €89,-. Meer informatie over de editie van 2018 is te vinden op de website van het Nijmeegse festival.

Wil je speculeren over nieuwe geruchten? Neem dan vooral eens een kijkje op ons forum.