Advertisement

Arcade Fire, Franz Ferdinand, London Grammar en meer naar Hurricane en Southside 2018

Foto: Liliane Callegari

Grootse namen voor de Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside! Onder andere Arcade Fire, Franz Ferdinand, London Grammar en Two Door Cinema Club spelen eind juni in Duitsland.

Voor onder meer Arcade Fire is het de eerste Europese festivalshow van 2018. De organisatie doet er nog een flinke schep bovenop door ook de komst van Biffy Clyro, The Offspring, The Kooks, Justice, Angus & Julia Stone, NOFX en Portugal. The Man te bevestigen. Check alle bevestigingen hieronder:

 

Arcade Fire

Arcade Fire ontstond in 2003 in Montreal, Canada. Ze brachten in die tijd al vijf keer een plaat uit. Met het album The Suburbs wonnen ze in 2011 een Grammy. In 2014 speelden ze tijdens de storm op Pinkpop een legendarisch optreden, waarna ze ook zijn uitgeroepen tot Beste Festivalact van het Jaar. Dit jaar was Arcade Fire onder andere te vinden op de main stages van Rock Werchter en Best Kept Secret. In 2018 trekt de band dus opnieuw langs de festivals. Waar hoop jij Arcade Fire te zien?

Hurricane & Southside 2018

Southside Festival

Hurricane en Southside vinden plaats van 22 juni tot en met 24 juni in respectievelijk Scheessel en Neuhausen.  De festivals vormen samen een dubbelfestival waarvan de line-up, net zoals bij Reading & Leeds, over het algemeen vrijwel identiek is. Beide festivals vinden gelijktijdig plaats; de een in Noord-Duitsland en de andere in Zuid-Duitsland. Vorig jaar gaven onder andere Green Day, Linkin Park, Imagine Dragons en Alt-J optredens. Meer informatie is te vinden op de website.

 

Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2024

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 21-23 juni 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam