Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Linkin Park of Pearl Jam?

beste festival anthem week 25

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week nemen twee wereld acts het tegen elkaar op in de eerste kwartfinale van de competitie: ‘In The End’ van Linkin Park en ‘Alive’ van Pearl Jam. Naar wie gaat jouw stem?

Naast Linkin Park en Pearl Jam zijn ook Muse, Rammstein, Rage Against The Machine, Franz Ferdinand, Foo Fighters en Oasis doorgestroomd naar de kwartfinales. Maar wiens succes reikt verder?

‘In The End’ van Linkin Park

https://www.youtube.com/watch?v=56d3A8GalLw

‘In The End’ brengt ons terug naar de tijd van Hybrid Theory, het debuutalbum van Linkin Park. Frontman Chester Bennington bezingt de problemen uit zijn jeugd en is daarmee verantwoordelijk voor de grootste hit van de band. Wanneer het alom bekende pianodeuntje van het podium af komt, raast het enthousiasme onmiddellijk door het publiek. Wanneer Chester uithaalt voor het refrein zingt ie-der-een mee: “In the end, it doens’t even matter!”

‘Alive’ van Pearl Jam

‘Alive’ is misschien wel het bekendste nummer van Pearl Jam. In 1991 verscheen het op het debuutalbum Ten en sindsdien is het een echte publieksfavoriet. Gitarist Mike McCready schreef de melodie van het nummer nog voor de band überhaupt bestond. Deze werd vervolgens als demo verspreid in de hoop een zanger te vinden. De demo kwam terecht bij Eddie Vedder, die destijds werkzaam was als beveiliger. Hij wist direct wat hij zou gaan zingen. De tekst beschrijft hoe hij ontdekte dat zijn vader niet zijn echte vader was, en dat zijn biologische vader overleden bleek. Gedeelde smart is halve smart en daarom schreeuwen wij dit nummer nu massaal mee!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 23

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de kwartfinales? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Muse en Rammstein. Weet jij al op wie je gaat stemmen?