Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Muse of Rammstein?

892
beste festival anthem week 27

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week nemen twee wonderbaarlijk goede acts het tegen elkaar op in de tweede kwartfinale van de competitie: ‘Knights of Cydonia’ van Muse en ‘Du Hast’ van Rammstein. Naar wie gaat jouw stem?

In de afgelopen twee weken vonden de eerste kwartfinales plaats. Linkin Park en Rage Against The Machine werden daarin al tot winnaars uitgeroepen. Wie zich hierbij voegt bepaal jij. Muse of Rammstein? Stemmen maar!

‘Knights of Cydonia’ van Muse

Het is na anderhalf uur springen ijzig stil op de festivalweide. Bassist Chris Wolstenholme pakt zijn mondharmonica en blaast vol passie Ennio Morriconne’s ‘Man With A Harmonica’. Je weet wat volgt. De ultieme finale van een stampende Muse set. Op ‘Knights Of Cydonia’ kun je nog één keer al je energie kwijt. No one’s gonna take me alive!

‘Du Hast’ van Rammstein

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Tanzmetal, dat is het genre waaronder de muziek van Rammstein valt. ‘Du Hast’ is een nummer wat volgens vele fans niet mag ontbreken op de setlist. Het nummer werd voor het eerst live opgevoerd in Amsterdam, op 9 april 1997 in de Melkweg. En dat beviel: door de jaren heen werd de performance van Rammstein, en met name van dat specifieke nummer, steeds heftiger. Naast vlammen passeerden ook dildo’s en pijl en boog de revue, terwijl de gitaren hard werden toegetakeld. Wie gaat hier op stemmen? DUUUUUUUUUUUU!

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 24

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de kwartfinales? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Foo Fighters en Oasis. Weet jij al op wie je gaat stemmen?

Fan van Oost-Europese festivals tot aan sneakers, en de Koreaanse cultuur tot beleggen. Een goed circus aan interesses dus. En qua muziek? O.a. EDEN, Jeremy Zucker en Oh Wonder!