Stem nu op jouw favoriete festival anthem! Rage Against The Machine of Franz Ferdinand?

beste festival anthem week 26

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week nemen twee meedogenloos goede acts het tegen elkaar op in de tweede kwartfinale van de competitie: ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine en ‘Take Me Out’ van Franz Ferdinand. Naar wie gaat jouw stem?

Afgelopen week vond de eerste kwartfinale plaats. De winnaar: Linkin Park. Wie zich hierbij voegt bepaal jij. Rage Against The Machine of Franz Ferdinand. Stemmen maar!

‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine

‘Killing In The Name’ was de leadsingle van het debuutalbum en zette Rage Against The Machine onmiddellijk op de wereldwijde muziekkaart. Niet alleen de riffs van Tom Morello zijn legendarisch te noemen, maar ook de vlijmscherpe politieke teksten van Zack de la Rocha mogen er zijn. De band viel uiteen in 2000, maar deed tussen 2007 en 2011 een aantal reünieoptredens. Maar hoewel we de groep niet meer live kunnen aanschouwen, lijken herinneringen aan onder meer Pinkpop 1994 nog vers.

‘Take Me Out’ van Franz Ferdinand

Je krijgt exact 64 seconden om je mentaal en fysiek voor te bereiden op wat er komen gaat. Zo gauw zanger/gitarist Alex Kapranos de alom bekende riff dropt, is er geen houden meer aan. Iedereen om je heen dendert mee op het uiterst dansbare ritme en schreeuwt het uit van enthousiasme: “I say don’t you know, you say you don’t know…!” ‘Take Me Out’ is ongetwijfeld een van de meest iconische hits uit de zeroes, maar is het ook jouw favoriete festival anthem?

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

beste festival anthem knock out fase week 23

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de kwartfinales? Check dan hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Muse en Rammstein. Weet jij al op wie je gaat stemmen?