Korn, Prophets of Rage, Limp Bizkit, NOFX en anderen naar Download Melbourne 2018

Naast edities in Donington, Parijs en Madrid vindt er volgend jaar ook een Australische variant van Download plaats. Het festival maakt nu de eerste rits namen bekend. Onder andere Korn, Prophets of Rage, Limp Bizkit en NOFX reizen af naar Melbourne.

Dat is echter nog lang niet alles. Naast de bovenstaande namen doet de organisatie er nog een schep bovenop door ook Good Charlotte, Mastodon, Suicidal Tendencies, Gojira, Amon Amarth, Neck Deep en Sabaton te bevestigen. Zien we deze bands ook terug op festivals in Europa? De volledige rij met bevestigingen is hieronder te vinden:

Gisteren lieten Download, Download Paris en Download Madrid ook al van zich horen met bekendmakingen van Avenged Sevenfold, Marilyn Manson en Rise Against.

NOFX

NOFX is één van de grotere bands binnen de punkwereld. De band rondom zanger en bassist Fat Mike stond al op veel grote festivals. Onder andere Sziget, Pukkelpop en Lowlands werden in het verleden aangedaan. De band weet als geen ander hun klassieke punkgeluid te combineren met springerige skatepunk en energieke ska. De band scoorde hits met ‘Linoleum’ en ‘Don’t Call Me White’.

Download Melbourne 2018

Download vond voor het eerst plaats in 2003, op het racecircuit Donington Park in Engeland. Het begon als 2-daags festival maar breidde zich na 2 jaar al uit tot een 3-daags evenement vol rock- en metalmuziek. In 2015 voegde de organisatie Frankrijk toe aan hun territorium. Daarna volgden Spanje en Australië al snel.

De Australische variant van Download vindt plaats op zaterdag 24 maart 2018. Het festival begint in 2018 met een grote uitbreiding en strijkt neer in Donington, Parijs, Madrid en Melbourne. Het is de eerste keer dat het evenement plaats kent in Australië. De kaartverkoop start op donderdag 16 november. Meer informatie is te vinden op de website.